JEZIVO! TERORISTIČKI NAPAD U SREDNJOJ ŠKOLI: Ubili 25 ljudi, ima i povređenih

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 07:41

JEZIVO! TERORISTIČKI NAPAD U SREDNJOJ ŠKOLI: Ubili 25 ljudi, ima i povređenih

Militanti povezani sa Islamskom državom ubili su 25 ljudi u terorističkom napadu na školu u zapadnoj Ugandi u blizini granice sa Demokratskom Republikom Kongo.

Pripadnici Savezničkih demokratskih snaga (ADF), militantne grupe sa sedištem u istočnom Kongu, koja je povezana sa terorističkom organizacijom Islamska država, napali su srednju školu Lubirira u Mpondveu, zapalili internat i izvršili pljačku u petak uveče, saopštila je policija.

- Do sada >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je 25 tela izvučeno iz škole i prebačeno u bolnicu Bvera.     Takođe je zbrinuto osam povređenih, koje su i dalje u kritičnom stanju u bolnici Bvera - objavila je ugandska policija na Tviteru, prenosi Rojters.

Policija nije saopštila da li među žrtvama ima školske dece.

Vojska je krenula u poteru za napadačima koji su pobegli prema Nacionalnom parku Virunga u Demokratskoj Republici Kongo, dodala je policija.

U aprilu, ADF je napao selo u istočnoj Demokratskoj Republici Kongo i ubio  najmanje 20 ljudi.

Uganda je poslala trupe u Kongo da pomognu u borbi protiv ADF-a, navodi Rojters.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Militanti povezani sa Islamskom državom ubili 40 osoba u napadu na školu u Ugandi

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 17.Jun.2023

Militanti povezani s Islamskom državom ubili su 40 osoba u terorističkom napadu na školu na zapadu Ugande u blizini granice s Demokratskom Republikom Kongo(DRC), objavila je u subotu 17. juna policija Ugande, piše BBC. Još osam osoba i dalje je u kritičnom stanju nakon napada na srednju školu...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.