U Iraku poginulo 27 demonstranata za 24 časa

Izvor: B92, 28.Nov.2019, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Iraku poginulo 27 demonstranata za 24 časa

Bagdad -- Irački zvaničnici javili su da je 27 demonstranata ubijeno vatrenim oružjem u poslednja 24 časa i da nasilje jača i u Bagdadu i u južnom Iraku.

Vlasi kažu da su 23 demonstranta poginula kada su snage bezbednosti upotrebile bojevu municiju da rasture protest na glavnom ulazu u južni grad Nasiriju. Prilaz tom gradu su demonstranti danima blokirali.

U Bagdadu su danas bezbednosne snage ubile četiri demonstranta i ranile 22 kada je, uz eskalaciju nasilja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << grupa pokušala da pređe strateški most Ahrar ;koji vodi do obezbeđene "Zelene zone" gde je sedište iračke vlade.

Demonstranti okupiraju druga dva mosta koja takođe vode do te zone.

Najmanje 350 ljudi je poginulo od 1. oktobra od kada su hiljade demonstranata na ulicama protestujući zbog korupcije i loših usluga. Demonstranti optužuju iračku vladu predvođenu šiitima da je korumpirana i ukazuju na rastući uticaj Irana u Iraku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

U neredima u Iraku ubijeno 27 osoba

Izvor: Danas, 28.Nov.2019

Najnoviji talas protesta u Iraku, u južnom gradu Nasiriji, imao je tragičan epilog - 27 osoba je ubijeno, od toga 23 kada su bezbednosne snage otvorile vatru i bacale suzavac i dimne bombe kako bi "raščistili" dva mosta koja su blokirali demonstranti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.