Štrajkuju prosvetari: Protest u Vranju i Pčinjaskom okrugu

Izvor: OkRadio.rs, 01.Dec.2022, 09:26

Štrajkuju prosvetari: Protest u Vranju i Pčinjaskom okrugu

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS), obustaviće danas rad, a protestna okupljanja biće u 47 gradova u Srbiji, uključujući i Vranje. S početkom u 12 sati, biće održane konferencije za medije i skupovi nastavnika, roditelja i bivših đaka na trgovima širom Srbije, a u Vranju ispred kancelarije Ministarstva prosvete kod zgrade Doma kulture.   U obaveštenju Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, štrajkački zahtev je i hitno, a najkasnije do polovine decembra, otpočinjanje pregovora o statusu službenog lica za sve zaposlene u obrazovanju.  
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na OkRadio.rs...






Povezane vesti

Diže se prosveta u celoj Srbiji: Danas masovni protesti nastavnika

Izvor: B92, 01.Dec.2022

Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije (USPRS) najavila je štrajk prosvetara koji će se danas održati u više gradova Srbije...Nastavnici će danas u 12 časova masovno protestvovati na 47 lokacija širom Srbije. Oni zahtevaju izmene propisa radi bolje zaštite prosvetnih radnika...Evo gde će...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.