Izvor: B92, 19.Dec.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srušio se ruski bombarder

Moskva -- Ruski bombarder srušio se u oblasti Voronež na jugozapadu Rusije, ali su piloti uspeli da se katapultiraju, izjavio je portparol avijacije Vladimir Drik.

"Bombarder Su-24 se srušio 38 kilometara jugoistočnog od grada Voroneža, ali su piloti uspeli da se spasu", rekao je portparol, dodavši da štete nema i da istragu o uzroku pada aviona vodi komisija Ministarstva odbrane Rusije.

Piloti su odmah preveženi u gradsku bolnicu i dobrog su zdravstvenog stanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prenela je ruska agencija Itar-Tas.

Bombarder Su-24 je projektovao ruski proizvođač aviona Suhoj. Proizveden je 1958. godine, a u vojsku je uveden 1974.

Najzapaženiju ulogu imao je u ratu u Avganistanu kada je, leteći na srednjoj visini od oko 5.500 metara, klasičnim avio-bombama mase 250-500 kilograma uništavao utvrđene položaje mudžahedina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.