Otkrivena najveća štamparija lažnog novca u Evropi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Okt.2011, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Otkrivena najveća štamparija lažnog novca u Evropi

VARŠAVA -

Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi.

"Na osnovu količine nađenog materijala i uređaja proizlazi da bi se na tržištu našlo nekoliko miliona falsifikovanih evra. U radionici su pravljeni i falsifikati dokumenata - lične karte, pasoši, vozačke dozvole raznih evropskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << država. Našli smo i pečate raznih preduzeća", kazao je danas novinarima portparol Glavne komande poljske policije Marijuš Sokolovski.

Policija je uhapsila 65-godišnjeg vlasnika imanja kome preti kazna do 25 godina zatvora, a zaplenila i falsifikovane novčanice u vrednosti od milion evra.

"Informisali smo Europol zato što je količina zaplenjenih falsifikovanih novčanica bila izuzetno velika. Zajedno sa Europolom utvrđujemo gde i na kakav način su falsifikati mogli da budu rastureni izvan Poljske", kazao je Sokolovski.

Detektivi Centralnog istražnog biroa pretpostavljaju da su se faslifikatori pripremali za Evropsko prvenstvo u fudbalu u Poljskoj i Ukrajini iduće godine jer bi to bila prilika da se falsifikovane novčanice puste u opticaj.

Policija je na veliku radionicu falsifikata naišla slučajno, tokom istrage prevara i mahinacija sa ličnim ispravama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nađena najveća fabrika lažnog novca u Evropi

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Okt.2011

VARŠAVA - Poljski Centralni istražni biro spriječio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi.

Nastavak na Nezavisne Novine...

NAĐENA NAJVEĆA FABRIKA LAŽNOG NOVCA U EVROPI

Izvor: Kurir, 06.Okt.2011

VARŠAVA- Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi..."Na osnovu količine nađenog materijala i uređaja...

Nastavak na Kurir...

Otkrivena najveća fabrika lažnog novca

Izvor: Vesti-online.com, 06.Okt.2011

Poljski Centralni istražni biro sprečio je rasturanje nekoliko miliona lažnih evra pošto je na jednom imanju na periferiji Varšave otkrio veliku radionicu za falsifikovanje novca i dokumenata, najveću otkrivenu ove godine u Evropi..."Na osnovu količine nađenog materijala i uređaja proizlazi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.