Izvor: RTS, 10.Apr.2021, 19:09

Sofa-gejt u Ankari – Šarl Mišel tvrdi da ne može da spava posle incidenta na sastanku sa Erdoganom

Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel kaže da pati od nesanice zbog, kako je rekao, svoje sramote u vezi sa incidentom oko rasporeda sedišta na sastanku u Ankari ove nedelje.
Šarl Mišel je, u izjavi nemačkom listu Hendelsblat, komentarisao diplomatski incident, koji mediji nazivaju i sofa-gejtom, tokom razgovora >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zvaničnika EU i turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Ankari.

Naima, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen bila je iznenađena, podignuvši ruku u neverici, kada je otkrila da je Mišel na sastanku zauzeo jedinu raspoloživu stolicu pored predsednika Erdogana.
U sceni, koju je zabeležila kamera, Lajenova je smeštena na sofu, koja je bila udaljena.
"Ne krijem činjenicu da od tada nisam dobro spavao noću, jer se scene neprestano ponavljaju u mojoj glavi", rekao je Mišel.
Istakao je da bi se, kada bi to bilo moguće, vratio i ispravio grešku.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mišela muči nesanica jer nije bio džentlmen na sastanku kod Erdoana

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Apr.2021

BRISEL - Predsjednik Evropskog savjeta Šarl Mišel rekao je njemačkom listu Handelsblat da poslije incidenta sa rasporedom sjedenja na sastanku u Ankari loše spava, jer nije postupio kao džentlmen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.