Tajfun naleteo na Filipine: 16 mrtvih

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tajfun naleteo na Filipine: 16 mrtvih

Manila -- Najmanje 16 osoba je poginulo u tajfunu Fanfon koji je pogodio centralni deo Filipina, saopštile su jutros lokalne vlasti.

Tajfun je pogodio ostrvo Samar na Božić, a mnogi stanovnicima zbog nevremena nisu uspeli da stignu do svojih porodica da proslave praznik, ili su ostali blokirani u prihvatnim centrima.

Jak vetar izazvao je veliku štetu, uništene su kuće, rušeno je drveće i prekinuta struja u brojnim domaćinstvima.

Tajfun, koji je do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << filipinskog arhipelaga stigao u utorak uveče, kretao se u pravcu zapada.

U proseku oko dvadeset tajfuna ili tropskih oluja svake godine pogode Filipine.

U snažnoj tropskoj oluji koja je sredinom decembra pogodila sever zemlje poginulo je 13 ljudi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan tajfun pogodio Filipine, najmanje desetoro stradalo

Izvor: RTS, 26.Dec.2019

. U naletu tajfuna sa dva naziva Fanfone i Ursula na centralni deo Filipina za Božić nastradalo je najmanje desetoro ljudi, najviše u dve pokrajine, ali to verovatno nije konačni bilans. Strani mediji su javili da ima 16 žrtava.

Nastavak na RTS...

Najmanje 16 mrtvih u naletu tajfuna na Filipinima

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Dec.2019

Najmanje 16 osoba je poginulo u tajfunu Fanfon koji je pogodio centralni deo Filipina, saopštile su jutros lokalne vlasti...Tajfun je pogodio ostrvo Samar na Božić, a mnogi stanovnicima zbog nevremena nisu uspeli da stignu do svojih porodica da proslave praznik, ili su ostali blokirani u prihvatnim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.