Raste broj žrtava zemljotresa i cunamija u Indoneziji

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste broj žrtava zemljotresa i cunamija u Indoneziji

Broj žrtava razornog zemljotresa i cunamija na ostrvu Sulavesi porastao je na 1.347, saopštila je indonežanska agencija za katastrofe, prenosi britanski BBC.

Posle zemljotresa jačine 7,5, cunami je pogodio grad Palu i obližnja područja na Sulavesiju. Vlasti strahuju da bi broj stradalih mogao da bude veći.

Dodaje se da je na pogodjeno područje počela da pristiže humanitarna >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pomoć koju obezbedjuju vojnici i policajci.

Talasi visoki šest metara sravnili su sa zemljom gradove Palu i Dongalu.

Preživeli provode već četvrtu noć uglavnom bez zaklona, a u naseljima duž obale ostrva nema ni hrane i ni vode. BBC-jev dopisnik javlja kako je video policiju koja ispaljuje pucnjeve upozorenja i baca suzavac na ljude koji pokušavaju da uzmu robu iz male prodavnice.

Spasioci ne gube nadu. U ruševinama koje su nekada bile hotel Roa Roa, 12 preživelih članova paraglajding kluba pokušava da dođe do 50 zatrpanih kolega.

"Ostajemo optimisti, i verujemo da su živi, mada strogo razumski govoreći, posle toliko vremena sposobnost tela da se bori je minimalna", kaže jedan od spasilaca.

U ruševinama jedne crkve u gradu Palu pronađena su tela 34 indonežanska studenata. Oni su deo grupe od 86 studenata koji su boravili u hrišćanskom kampu na ostrvu Sulavesi, a za sada nije poznata sudbina preostala 52 studenta i potraga za njima i dalje traje.

Ipak, kako pišu lokalni mediji, 38-godišnji Sapri Nusin pronađen je posle tri dana u svesnom stanju pod ruševinama poslovne zgrade.

U međuvremenu policija je dozvolila ljudima da besplatno iznose hranu iz prodavnica, a vlasti su u strahu od zaraza već počele sa sahranama nastradalih u masovnim grobnicama. Žrtve se i dalje broje.

Izvor: N1
Pogledaj vesti o: Cunami

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Dva nova potresa pogodila Indoneziju

Izvor: N1 televizija, 02.Okt.2018

Broj žrtava razornog zemljotresa i cunamija na ostrvu Sulavesi porastao je na 1.347, saopštila je indonežanska agencija za katastrofe, prenosi britanski BBC...Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.