Vagner se pokazao ubitačnim - a sada stiže još jedna privatna vojna kompanija

Izvor: B92, 01.Apr.2023, 18:55

"Vagner" se pokazao ubitačnim - a sada stiže još jedna privatna vojna kompanija

Posle Vagnera, Rusija planira da osnuje još jednu privatnu vojnu kompaniju, objavio je Jevgenij Primakov, zvaničnik agencije za razvoj veza s inostranstvom.

Primakov je na Telegramu naveo da je agenciji potrebna vlastita vojna snaga kako bi zaštitila svoje podružnice u "neprijateljskim" zemljama.

"Rosotrudničestvo je prisiljeno da reauguje na pogoršanu situaciju daljnim radom naših kancelarija u neprijateljskim zemljama, shvatajući da će se histerične optužbe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << protiv nas nastaviti", rekao je on.

"Mi, zapravo, nemamo šta da izgubimo, pa smo, shvativši da moramo nekako da obezbedimo sigurnost ruskih domova i prava naših sunarodnika, u nedostatku drugih alata, odlučili da registrujemo vlastitu PMC u jednoj od stranih jurisdikcija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rusija planira da osnuje još jednu privatnu vojnu kompaniju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2023

Posle Vagnera, Rusija planira da osnuje još jednu privatnu vojnu kompaniju (PMC), objavio je danas Jevgenij Primakov, zvaničnik agencije za razvoj veza s inostranstvom, Rosotrudničestvo, prenela je Anadolija.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.