RTS u Jokohami – poslednji turisti napuštaju kruzer, uskoro će i zaposleni

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 10:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS u Jokohami – poslednji turisti napuštaju kruzer, uskoro će i zaposleni

I poslednjih 450 turista napustilo je kruzer "Dajmond princes" u Jokohami, sada su na njemu ostali samo zaposleni. Dvoje državljana Srbije koji su bili u karantinu na kruzeru ukrcali su se na let za Evropu i danas stižu u Beograd. Ostalih 12 srpskih državljana, koji su članovi posade, dobro se osećaju.
Na kruzeru je ukupno bilo 3.711 putnika i članova posade, ali je svaki treći inficiran Kovidom-19. Dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << putnika sa kruzera je umrlo, a 29 ih je u kritičnom stanju.

Brod je usidren u japanskoj luci Jokohami je i najveće žarište virusa van Kine.
Reporter RTS-a Vladimir Banić izveštava iz Jokohame da je i poslednjih 450 turista napustilo kruzer.
Autobusima koji su ih u ograđenom prostoru čekali ispred broda, napustili su luku.
Na kruzeru je bilo oko 2.000 turista i 1.500 zaposlenih, a sada su na njemu ostali još samo zaposleni.
Još nema potvrde da li, i koliko, ima inficiranih među zaposlenima na kruzeru "Dajmond princes".

Ambasada Srbije je potvrdila da su nalazi dvoje srpskih državljana koji su zaposleni na brodu uredni, a da ostali još čekaju rezultate testova.
Pojavila se i nezvanična informacija da bi i izlazak osoblja sa kruzera uskoro mogao da počne.
Primećeni su i Japanci u maskirnim uniformama, verovatno pripadnici vojske koji bi trebalo da potpuno očiste i dezinfikuju brod kada ga zaposleni napuste.
Virusom je zaraženo 620 ljudi sa broda, a dvoje japanskih državljana je juče preminulo. 
Reporter RTS-a izveštava i da svi Japanci u Jokohami, za razliku od Evropaljana, nose zaštitne maske, ne iz straha već da bi sprečili eventualno širenje virusa na druge ljude.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Državljani Srbije sa kruzera stigli u Beograd, biće u karantinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Feb.2020

Dvoje srpskih državljana D.Š. i S. Š., koji su boravili na brodu Diamond Princes, sleteli su danas u Beograd i naredne dve nedelje će iz predostrožnosti biti u karantinu...Oni su odmah po sletanju upućeni na testiranje na prisustvo COVID-19 na Kliniku za infektivne i tropske bolesti u Beogradu,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.