Pupovac: Ne bih rekao isto što i Vučić u Bačkoj Palanci

Izvor: N1 televizija, 23.Sep.2018, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Ne bih rekao isto što i Vučić u Bačkoj Palanci

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u Saboru Milorad Pupovac rekao je da on ne bi rekao to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgovorio u Bačkoj Palanci na komemoraciji žrtvama akcije Oluja.

"Nisam i ne bih rekao to što je Vučić kazao. Za tu činjenicu što su Srbi morali otići iz Hrvatske, odgovorni nisu samo na jednoj strani i to sve čini kompleksnijom celu >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << situaciju", rekao je Pupovac u emisiji "Nedeljom u dva" na pitanje zašto se ne odredi prema Vučićevom govoru u Bačkoj Palanci.

"Jeste li ikada mene čuli da sam ja rekao da je Hrvatska ustaška država? Kada bismo mi u Hrvatskoj imali drugačiji odnos prema činjenici da je iz Hrvatske proterano oko 250.000 Srba do 1995. godine, onda bi moj odgovor bio jednostavniji", naveo je Pupovac.

"Da se pravimo kao da se to nije dogodilo ili da se dogodilo samo njihovom krivicom, onda bi moj odgovor bio jednostavan", smatra on.

"Kada imate egzodus od kojeg se Hrvatska nikada neće oporaviti i kada znam kako i zašto je do toga došlo i ko je sve iskazivao želje da do toga dođe, onda bi trebalo da razumete da ja nisam u istoj poziciji", naglasio je Pupovac.

Vučić je akciju hrvatske vojske i policije u Krajini uporedio sa zločinima Hitlerove Nemačke, ukazujući da je "jedina krivica i Ane Frank i Srba iz Krajine bila je ne nešto što su uradili, nego nečije ubeđenje da će, bez njih, neka zemlja, neki ljudi, biti lepši i bolji".

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pupovac: Ne bih izgovorio ono što je Vučić u Bačkoj Palanci

Izvor: Danas, 23.Sep.2018

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) i poslanik u Saboru Milorad Pupovac rekao je danas da on ne bi rekao to što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izgovorio u Bačkoj Palanci na komemoraciji žrtvama akcije Oluja. Članak Pupovac: Ne bih izgovorio ono što je Vučić u Bačkoj...

Nastavak na Danas...

Pupovac: Predlažem drugačiji pristup

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2018

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke Milorad Pupovac upitan da li je Vučićev govor u Bačkoj Palanci povodom obeležavanja godišnjice Oluje i u kojem je uporedio Hrvatsku s nacističkom Nemačkom bio neprimeren, rekao da predlaže drugačiji pristup..."Predlažem drugačiji pristup", rekao...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.