Zemljotres u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2009, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zemljotres u Hrvatskoj

SENJ - Tri potresa jačine od 2,4 do 3 stepena prema Rihteru zatresla su noćas područje oko Novog Vinodolskog, a podrhtavanje tla se moglo osetiti do Senja.

Prvi potres dogodio se u 0,32 sata i njegova jačina bila je tri stepena prema Rihteru, a intenzitet u epicentru bio je četiri stepena po Merkalijevoj skali, javili su hrvatski mediji.

Drugo i treće podrhtavanje tla dogodilo se u 0,46 sati, a bilo je jačine 2,4 i 2,7 stepena prema Rihteru. Nijedan od tri potresa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nije prouzrokovao materijalnu štetu.

Epicentri potresa bili su osam kilometara severoistočno od Novog Vinodolskog.

U nedelju oko 15 sati dva umerena potresa zatresla su isto područje, a oni su se mogli osetiti na novovinodolskom, crikveničkom i senjskom području, kao i na ostrvu Krk.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije,   Zemljotres

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.