Poslanici Srpske liste verifikovali mandate i napustili skupštinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Nov.2022, 12:36

Poslanici Srpske liste verifikovali mandate i napustili skupštinu

Devet poslanika Srpske liste danas je tehnički verifikovalo mandate u parlamentu privremenih institucija u Prištini, i na taj način ih zadržalo u sigurnim rukama, a nakon toga odmah i napustilo sednicu skupštine.

Kako je saopštila Srpska lista, tom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno da se ostvari plan Aljbina Kurtija i njemu podobnih Srba da se izmene ustav i zakoni kojima se garantuju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

"Namera Kurtija i Rade >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Trajković, ali i ostalih poput nje, bila je izglasavanje izmena ustava koje bi vodilo ukidanju srpskih opština, otimanju imovine od Srpske pravoslavne crkve, ukidanje srpskog jezika, prava na zastupljenost u institucijama...", kažu u Srpskoj listi.

Naglašavaju da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije, kojim se gase sve kosovske institucije na toj teritoriji, a kao odgovor na kršenje Briselskog sporazuma, maltretiranje srpskog naroda i gaženje svih ljudskih prava.

"Naš cilj je da se zaštiti naš narod, mir i sigurnost, ali i ne dozvoli Kurtiju i Radi Trajković da kroje kapu srpskom narodu i odlučuju o našim životima", poručuju iz Srpske liste.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Devet poslanika Srpske liste verifikovali mandate: Tvrde da neće učestvovati u radu Skupštine Kosova

Izvor: Danas, 17.Nov.2022

Devet poslanika Srpske liste 17. novembra je u Skupštini Kosova tehnički verifikovalo svoje mandate da bi, kako su istakli, sprečili "opasan i antisrpski plan Aljbina Kurtija da uz pomoć sebi lojalnih kvazi Srba, u skupštini pokrene postupak promene Ustava s ciljem ukidanja zagarantovanih prava...

Nastavak na Danas...

Poslanici Srpske liste verifikovali mandate i napustili skupštinu: Poručili - ne zaustavlja se proces napuštanja kosovskih institucija

Izvor: 24sedam.rs, 17.Nov.2022

Naglašavaju da ova strateška i politička odluka neće ni na koji način zaustaviti proces napuštanja kosovskih institucija na severu Kosova i Metohije

Nastavak na 24sedam.rs...

Poslanici Srpske liste položili zakletvu i odmah napustili sednicu Skupštine Kosova

Izvor: Beta, 17.Nov.2022

Srpska lista je saopštila da je danas devet poslanika te stranke tehnički verifikovalo mandate u Skupštini Kosova i na taj način, kako je navela, te mandate zadržalo u sigurnim rukama, a poslanici su odmah potom napustili sednicu skupštine."Današnjom strateškom odlukom je najdirektnije sprečeno...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.