Policija Kosova i gradonačelnici ušli u zgrade opština na sjeveru, Srbija podigla borbenu gotovost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Maj.2023, 12:33

Policija Kosova i gradonačelnici ušli u zgrade opština na sjeveru, Srbija podigla borbenu gotovost

Gradonačelnici Zvečana, Leposavića i Zubinog Potoka, kosovskih opština u kojima većinski žive Srbi ušli su u svoje kancelarije, potvrdio je ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla). Oni su dan ranije položili zakletve. Novim gradonačelnicima albanske nacionalnosti pomagala je kosovska policija, nakon što su se grupe lokalnog stanovništva u ovim opštinama sa srpskom većinom usprotivile njihovom odlasku u kancelarije koje su ranije koristili srpski zvaničnici. Potez...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kosovska policija: Situacija na severu Kosova i Metohije se smirila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Maj.2023

Kosovska policija saopštila je danas da se situacija na severu Kosova i Metohije smirila, ali da će nastaviti da radi na postizanju bezbednosti za sve građane.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Svi detalji jučerašnjeg upada u zgrade tri opštine na severu Kosova: Brutalno nasilje Kurtijevih specijalaca i teror nad Srbima (FOTO/VIDEO)

Izvor: 24sedam.rs, 27.Maj.2023, 08:02

Nakon što su se tokom dana začule sirene u Leposaviću, Zubinom Potoku i Zvečanu, građani su se okupili ispred opštinskih zgrada kako bi sprečili da nelegitimno albansko rukvodstvo uđe u njihove prostorije

Nastavak na 24sedam.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.