Papa uskoro u poseti Azerbejdžanu

Izvor: Blic, 09.Apr.2016, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papa uskoro u poseti Azerbejdžanu

Tokom prošlog vikenda obnovljeni su sukobi između Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha i bili su najintenzivniji od 1994. godine, kada je dogovoren prekid vatre.

U saopštenju, u kome je poseta pape najavljena od 30. septembra do 2. oktobra, Vatikan nije pominjao sukob.

Posredstvom Moskve opet je dogovoren prekid vatre početkom sedmice.

U obe zemlje, koje će papa posetiti, ima veoma malo katolika. U Azerbejdžanu stanovništvo čine 95 odsto muslimana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a 80 odsto u Gruziji su hrišćani pravoslavne veroispovesti.

Vatikan je prošlog meseca najavio odlazak Franje u posetu Jermeniji od 24. do 26. juna, gde je veoma mali broj katolika i više od 90 odsto stanovništva su pravoslavni hrišćani.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Papa uskoro u posjeti Azerbejdžanu i Gruziji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Apr.2016

Papa Franjo na jesen će posjetiti Azerbejdžan i Gruziju, saopšteno je u subotu iz Vatikana...Tokom prošlog vikenda obnovljeni su sukobi između Azerbejdžana i Jermenije oko Nagorno-Karabaha i bili su najintenzivniji od 1994. godine, kada je dogovoren prekid vatre. Prekid vatre ponovo je posredstvom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.