Osoblje kraljičinog zamka Vindzor u Engleskoj nezadovoljno platama preti štrajkom

Izvor: Blic, 30.Mar.2015, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osoblje kraljičinog zamka Vindzor u Engleskoj nezadovoljno platama preti štrajkom

Osoblje u zamku Vindzoru, jednoj od rezidencija britanske kraljice Elizabete II, razmatra ukidanje nekih usluga za turiste, kao što su ture sa vodičem, zbog niskih primanja, objavili su danas predstavnici sindikata.

Sindikat javnih i komercijalnih usluga (PCS), koji ima 120 članova od ukupno 200 pripadnika osoblja u dvorcu Vindzor, saopštio je da će ovo biti prvi protest radnika koji će da pogodi kraljevsku kuću i usluge koje podržavaju monarhiju Velike Britanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
PCS je saopštio da će sprovesti glasanje u Vindzoru između 31. marta i 14. aprila i, ukoliko se donese odluka, štrajk će početi krajem mjeseca.

"Ti radnici su apsolutno lojalni svom poslodavcu i posvećeni tome da posetioci imaju kraljevski tretman", rekao je generalni sekretar PCS-a Mark Servotka.

On je dodao da je "strašno" da je osoblje izuzetno loše plaćeno i da se od njih očekuje da rade besplatno nešto što donosi novac kraljevskoj porodici.

Portparolka Odelenja za čuvanje kraljevske kolekcije, koje rukovodi aktivnostima za turiste u Vindzoru, rekla je, međutim, da se prihod od prodaje i ulaznica koriste za brigu i čuvanje kraljevske umetničke kolekcije i da taj novac ne ide članovima kraljevske porodice.

Od osoblja u Vindzoru očekuje se da izvršava dodatne obaveze besplatno, uključujući provođenje turista kroz zamak, što posetioci plaćaju, kao i da budu prevodioci i da pruže prvu pomoć. Ovim štrajkom osoblje će da uskrati te vrste usluga turistima.

Radnici u Vindzoru plaćeni su manje od uobičajene nadnice od 7,86 funti na sat.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Štrajk u rezidenciji kraljice Elizabete Druge?

Izvor: Večernje novosti, 30.Mar.2015

LONDON - Osoblje dvorca Vindzor, jedne od tri zvanične rezidencije kraljice Elizabete Druge, preti štrajkom, zahtevajući povišicu plata. Sindikat javnih službenika (PCS), koji predstavlja 120 od 200 zaposlenih u zamku, saopštio je da će glasanjem svojih članova, koji će biti obavljeno 14. aprila,...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.