Nema povređenih Srba u zemljotresu

Izvor: Mondo, 21.Jul.2017, 09:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema povređenih Srba u zemljotresu

Najmanje dve osobe su poginule, a više od 450 je povređeno kada je zemljotres pogodio tursku obalu i grčka ostrva. Srpski turisti bezbedni.

Turisti iz Srbije koji letuju na grčkim ostrvima koje je protekle noći pogodio zemljotres su bezbedni i niko nije povređen, rečeno je danas Beti u Nacionalnoj asocijaciji turstičkih agencija Srbije (YUTA).

Zemljotres magnitude 6,5 dogodio se oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sat i po posle ponoći, a osetio se i na drugim ostrvima u Egejskom moru, kao i na obali Turske.

PANIKA: Trenutak kada se ZATRESLA ZEMLJA (VIDEO)

Zemljotres u Turskoj i Grčkoj, ima mrtvih VIDEO

"Ni jedna turistička agencija iz Srbije ne nudi aranžamane za Kos već dve godine, zbog povećanog broja migranata na tom ostrvu, a nemamo podataka koliko je tamo naših turista koji ne koriste usluge agencija", rekao je predsednik Upravnog odbora YUTE Zoran Arsenović.

On je naveo da za sada niko od turista na ostrvima u Egejskom moru i u turskim letovalištima gde se osetio zemljotres nije izrazio želju da skrati letovanje, a nema ni otkazivanja ranije ugovorenih aranžmana.

Po podacima YUTE, na grčkim ostrvima svake godine letuje od 45.000 do 50.000 turista iz Srbije, a u turskoj regiji u okolini Marmarisa poslednjih godina ih je mnogo manje, oko 1.500.

Zemljotres se dogodio u 22.31 po srednjeevropskom vremenu, jugozapadno od Marmarisa.

Nedugo nakon zemljotres usledio je i cunami koji je pogodio i tursku i grčku obalu.

Na ostrvu Kos je stradalo najmanje dvoje ljudi, čiji identitet još uvek nije saopšten, a povređeno je više od 450 ljudi.

Udar zemljotresa osetio se u 1.31 po lokalnom vremenu, a grčki mediji prenose da su se na ostrvu urušili krovovi barova i restorana, kao i da je luka oštećena i da trajekti ne mogu da priđu ostrvu.

Ljudi su u panici bežali od poplavnog talasa koji, srećom, nije bio toliko jak da poplavi hotele koji se nalaze nedaleko od turske obale. Sa druge strane, mediji javljaju da su brojni hoteli na Kosu poplavljeni.

Zemljotres u Turskoj, ima mrtvih! (FOTO, VIDEO)

Na Kosu ulice pucale na pola, dvoje mrtvih! VIDEO
Pogledaj vesti o: Turska,   Cunami

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.