IZRAEL SE PRIPREMA ZA SLEDEĆU FAZU RATA Pokrenut opsežan napad na Pojas Gaze, ali ovo je samo POČETAK (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023, 09:04

IZRAEL SE PRIPREMA ZA SLEDEĆU FAZU RATA Pokrenut opsežan napad na Pojas Gaze, ali ovo je samo POČETAK (VIDEO)

Pokrenut opsežan napad na Pojas Gaze.

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su danas da izvode široko rasprostranjene vazdušne napade na mnoge lokacije Hamasa širom Pojasa Gaze.

Dok se izraelski vazdušni napadi na Gazu nastavljaju, portpartol izraelske vojske Džonatan Konkrikus navodi da njihovi avioni gađaju podzemnu mrežu tunela koju su izgradili i koriste militanti Hamasa.

- Ono što je Hamas uradio otkako je preuzeo kontrolu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pre skoro 20 godina je da je izgradio mrežu tunela od ispod grada Gaze sve do Kan Junisa i Rafe - kazao je on.

Listen in as an IDF Spokesperson @jconricus provides a situational update on all fronts, as the war against Hamas continues. https://t.co/jSkwACh3iN

— Israel Defense Forces (@IDF) October 12, 2023

Međunarodni portparol IDF-a, potpukovnik Ričard Heht, rekao je da se Izrael trenutno "priprema za sledeće faze rata" i istakao da još nije donesena odluka o kopnenom napadu.

Prema njegovim rečima, Izrael je u punoj pripravnosti i njegovi su obaveštajci usmereni na identifikaciju militanata Hamasa koji su počinili zločine i napade.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta bi značila kopnena ofanziva na Gazu?

Izvor: NoviMagazin.rs, 12.Okt.2023

Maleni Pojas Gaze odakle deluje Hamas potpuno je odsečen od snabdevanja. Sve je izvesnije da Izrael priprema kopneni pohod. Stručnjaci kažu da će biti veoma krvavo. Hamas verovatno ima i modifikovane dronove-bombardere, kakvi se koriste na ukrajinskom ratištu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

ŠOKANTNO OTKRIĆE! Hamas iskopao vodovodne cevi pa ih iskoristio kao RAKETE za napad na Izrael! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023

Evropska unija je poslala blizu 100 miliona evra kako bi se izgradio moderan vodovod..Na društvenoj mreži "X", poznatijoj kao Twitter, objavljen je na jednom nalogu video snimak na kojem se vide pripadnici Hamasa uz objašnjenje da je "Gaza prethodnih godina zahvaljujući stranoj pomoći dobila nove...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

IZRAELSKI SPECIJALCI U FILMSKOJ AKCIJI: Uzbudljiv snimak iz prvog lica elitne jedinice u akciji (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Okt.2023

Specijalci su snimili ponovno zauzimanje vojnog objekta u Gazi...Izraelske odbrambene snage objavile su snimak na kojem se vidi kako su pripadnici elitne jedinice komandosa Šajetet 13 ponovo zauzeli vojni objekat na granici sa Gazom, koji su u subotu osvojili pripadnici Hamasa...Video snimak prikazuje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.