Meksiko, mafija ubila 27 policajaca

Izvor: RTS, 15.Okt.2019, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko, mafija ubila 27 policajaca

Pripadnici narko-kartela "Halisko nju dženerejšn" ostavili su oznake na mestu gde su u zasedi ubili 27 meksičkih policajaca u regionu Tijera Kalijente, javljaju meksički mediji.
Konvoj policijskih vozila upao je u zasedu u ponedeljak pre podne, kada su na njih, iz vozila u pokretu, pucali mafijaši iz narko-kartela koji je prošlog meseca masakrirao dvadesetak pripadnika rivalske grupe i njihova tela razbacao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << po ulicama.

Meksički mediji objavili su i audio-snimak trenutka kada su policajci, pod unakrsnom vatrom, pozivali u pomoć.
Osim 27 ubijenih, mafijaši su ranili još trojicu policajaca, od ukupno 40 pripadnika snaga bezbednosti koliko se navodno nalazilo u konvoju.
Država Mičoakan već dugo je poprište sukoba između narko-kartela.
Tokom 2018. godine u Meksiku je ubijena tačno 33.341 osoba, odnosno čitavih 15 odsto više nego godinu dana ranije, kada je stradalo 28.866 ljudi.
Prema podacima meksičkih vlasti, od početka rata protiv narko-mafije 2006. godine u toj državi je ubijeno ili nestalo više od 200.000 ljudi.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.