Izvor: Blic, 01.Dec.2017, 01:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MMF šalje misiju u Zimbabve narednih dana

Međunarodni monetarni fond će narednih dana poslati tehničku misiju u Zimbabve, koja će se sastati sa predstavnicima nove vlade i proceniti fiskalnu i ekonomsku situaciju u toj zemlji, najavio je danas portparol MMF-a, Geri Rajs.

Rajs je na brifingu za novinare rekao da će tim MMF-a početkom decembra, tokom redovne posete, "ažurirati procenu fiskalne pozicije Zimbabvea, kretanje deviznog kursa i razgovarati o ekonomskim planovima nove administracije", prenosi agencija Rojters.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
MMF je, prema njegovim rečima, spreman da pomogne novoj vladi Zimbabvea u kreiranju politika koje mogu obnoviti stabilnost i rast.

On je dodao da, mada će biti potreban napor međunarodne zajednice za oživljavanje i reintegraciju ekonomije Zimbabvea, paket finansijske pomoći MMF-a će biti moguć tek kada se postigne napredak u pogledu čišćenja dugova te zemlje prema drugim međunarodnim institucijama".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.