Lukašenko na čelu masovne radne akcije uprkos pandemiji

Izvor: RTS, 25.Apr.2020, 17:33

Lukašenko na čelu masovne radne akcije uprkos pandemiji

Više stotina hiljada zaposlenih u javnom sektoru u Belorusiji, uključujući lekare i medicinske sestre, kao i predsednika Aleksandra Lukašenka, učestvovalo je danas u radnoj akciji, uprkos strahu od širenja koronavirusa, javlja AP.
Reč je o društveno korisnom radu u okviru kojeg su učesnici krečili, sadili drveće i čistili gradove.

Lukašenko, bivši upravnik zadružne farme, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dve i po decenije na vlasti zadržao je neku praksu iz sovjetske ere, kao što je današnja akcija poznata kao "subotnik" (subota).
"Subotnik je dobro koje smo nasledili iz sovjetskog perioda, to je cela ideologija" rekao je Lukašenko, pomažući u sađenju drveća na jugu Belorusije.
U Belorusiji nisu uvedene mere socijalnog distanciranja ni zabrane javnih aktivnosti kao odgovor na pandemiju koronavirusa. Među više stotina ljudi koji su radili s predsednikom, niko nije nosio masku, napominje AP.
Pogledaj vesti o: Farma

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lukašenko "poveo" radnu akciju uprkos koroni

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Apr.2020

MINSK - Više stotina hiljada zaposlenih u javnom sektoru u Bjelorusiji, uključujući ljekare i medicinske sestre, kao i predsjednika Aleksandra Lukašenka, učestvovalo je danas u radnoj akciji, uprkos strahu od širenja virusa korona, javlja AP.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.