Legende srpske košarke na protestima u Sakramentu; Srbi u SAD protiv rasizma i za Kosovo i Metohiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jun.2020, 10:03

Legende srpske košarke na protestima u Sakramentu; Srbi u SAD protiv rasizma i za Kosovo i Metohiju

Protestima u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda pridružili su se i Srbi koji žive u toj zemlji, izražavajući antirasističke stavove, ali šaljući i poruku "Kosovo je Srbija".

Na fotografiji iz Čikaga, u kojem živi najviše Srba, vidi se istaknut transparent na kojem su istaknute dve poruke: "Kraj rasizma" i "Kosovo je Srbija".

Procenjuje se da u SAD živi skoro dva miliona Srba, iako ih je prema zvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << podacima manje.

Legende srpske košarke na protestima u Sakramentu

Velika imena srpske košarke, Vlade Divac, Peđa Stojaković i Bogdan Bogdanović, podržali su svojim prisustvom proteste zbog ubistva Džordža Flojda u Sakramentu.

Delegacija košarkaškog kluba Kingsi, u kojoj su bili Divac, Stojaković i Bogdanović, bila je među 20.000 ljudi u protestnoj šetnji u glavnom gradu Kalifornije.

Bogdanoviću je ranije na društevnim mrežama podržao proteste, prenosi B92.net.

"Tako sam vaspitan! Znam da sam prilično nov u ovoj zemlji, ali sam video i naučio mnogo da razumem razliku između dobra i zla! Uvek ću biti za dobro", napisao je Bogdanović na Instagramu.

Protestna šetnja je startovala ispred hale Kingsa, a među govornicima je bio krilni igrač Herison Barns.

Madona na antirasističkim protestima u Londonu

Američka pevačica Madona pridružila se protestima u Londonu pod parolom "Životi crnaca su važni", a nakon smrti Afroamerikanca Džordža Flojda nakon brutalnog privođenja u SAD.

Madona, koje se tako pridružila drugim slavnim ličnostima među kojima su bili bivši teniser Boris Beker i britanski bokser Entoni Džošua, nosila je crnu majcu sa natpisom "Životi crnaca su važni" i velike tamne naočare, kako ne bi bila upadljiva među demonstrantima, prenosi Dejli mejl.

Obožavaoci su na Tviteru podelili fotografije 61-godišnje zvezde, ističući da je ona "uvek bila na pravoj strani istorije".

Na društvenim mrežama objavljeni su i video snimci na kojima ona uzvikuje "Nema pravde, nema mira".

Legendarna pevačica prošetala je ulicama Londona uprkos povredi kolena od koje se oporavlja još od oktobra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Srbi razvili transparente na protestu protiv rasizma u Čikagu; "Klintone..." FOTO

Izvor: B92, 07.Jun.2020

Protestima u Sjedinjenim Američkim Državama zbog smrti Afroamerikanca Džordža Flojda pridružili su se i Srbi koji žive u toj zemlji...Protestovali su, izražavajući antirasističke stavove, ali šaljuci i poruku "Kosovo je Srbija"...Na fotografiji iz Čikaga, u kojem živi najviše Srba, vidi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.