Jedna osoba ubijena u pucnjavi na imanju NSA u Merilendu

Izvor: Politika, 30.Mar.2015, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna osoba ubijena u pucnjavi na imanju NSA u Merilendu

FORT MID, SAD – Policija istražuje pucnjavu u kojoj je jedna osoba poginula, a dve su povređene jutros na ulazu Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) u Fort Midu u okrugu Merilend, kada su policajci otvorili vatru na dva muškarca obučena kao žene.

Oni su odbili da se zaustave i udarili su u policijsko vozilo, saopštili su američki zvaničnici.

Jedan od dvojice muškaraca iz vozila je poginuo, drugi je povređen kao i jedan policajac, navodi u saopštenju NSA, prenela >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je agencija AP.

AFP dodaje da nije potpuno jasno da li su osumnjičeni pucali ili su stradali prilikom udara njihovog vozila u policijski auto.

Portparolka FBI potvrdila je da se veruje da incident u Fort Mid u jako dobro obezbeđenoj obaveštajnoj agenciji u predgrađu Merilend 32 kilometra severoistočno od Vašingtona, nije povezan sa terorizmom i da je vozila sa dve muške osobe bilo usmereno da se vrati posle neovlašćenog pokušaja da uđe u bazu.

Umesto toga, vozilo je ubrzalo ka automobilu NSA koje mu je blokiralo put.

Njihov motiv nije poznat, ali zvaničnici su odmah ocenili da nema dokaza da je incident povezan sa terorizmom, a jedan neimenovani zvaničnik je naveo da istraga razmatra da li je droga uključena u slučaj, dodaje Rojters.

FBI je preuzeo istragu o incidentu i iz Bele kuće je saopšteno da je predsednik Barak Obama informisan o situaciji.

Istovremeno iz FBI dodaju da rade sa kancelarijom tužilaštva u Merilendu da se utvrdi da li su federalne optužbe opravdane.

NBC Njus su, pozivajući se na neimenovane izvore, objavile da su dvojica vozili ukradeno vozilo, da su pištolj i droga pronađeni u vozilu marke „Ford Eskejp”.

Na televizijskom snimku iz helikoptera pokazana su dva oštećena vozila izvan kapije štab NSA koji se nalazi nedaleko do autoputa koji povezuje Baltimor i Vašington.

Video prikazuje bar jednu osobu u uniformi koju prevozi hitna pomoć, jedno vozila sa oznakama policije i drugo tamno vozilo koje je napred oštećeno.

Tanjug

objavljeno: 30.03.2015.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Incident i pucnji kod sedišta NSA, jedna osoba ubijena

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Mar.2015

Policija istražuje pucnjavu koja se jutros dogodila blizu Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA) u Fort Midu u okrugu Merilend, a televizija Si-En-En je javila, pozivajući se na lokalnu policiju, da je jedna osoba ubijena, a druga ranjena...Incident se dogodio pošto je jedno vozilo pokušalo da prođe...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.