Pasars gađao srpskim raketama sa samonavođenjem

Izvor: RTS, 22.Maj.2020, 17:41

"Pasars" gađao srpskim raketama sa samonavođenjem

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je opitnom gađanju probnim raketama RLN-IC, koje su pripadnici Vojnotehničkog instituta izveli u rejonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade".
Raketa RLN-IC namenjena je za treću fazu modernizacije topa PASARS, pa je i današnje gađanje raketama izvedeno s modifikovanog oruđa PASARS FM-1, sa udaljenog lansirnog pulta i nišanskog sistema.

Mete >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su bile osvetljavajuće minobacačke mine 120 milimetara, saopštilo je Ministarstvo odbrane.
Po završetku gađanja v. d. pomoćnika ministra za materijalne resurse Nenad Miloradović upoznao je ministra odbrane sa mogućnostima i razvojem rakete RLN-IC 170 za protivvazduhoplovnu odbranu malog dometa sa infracrvenom glavom za samonavođenje (IC).
Ova unapređena verzija koristi savremeniju glavu za samonavođenje, digitalnu elektroniku upravljanja, kao i bojevu glavu nove konfiguracije većeg kalibra.

Te komponente rakete, kao i raketni motor, razvija Vojnotehnički institut sa svojim kooperantima.
Cilj današnjeg opitnog gađanja je, navodi se u saopštenju, testiranje mogućnosti zahvata cilja pripremne i start sekvence rakete i aerodinamičke konfiguracije, provera zakona vođenja rakete RLN-IC 170 u realnim uslovima samonavođenja gađanjem vazdušnog cilja, kao i provera funkcionalnosti novougrađenih podsistema rakete.
Gađanju su prisustvovali i načelnik Uprave za razvoj i opremanje Generalštaba Vojske Srbije brigadni general Milan Popović i direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik Bojan Pavković.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvedeno opitno gađanje raketama RLN-IC FM-2

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Maj.2020

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je danas opitnom gađanju probnim raketama RLN-IC, koje su pripadnici Vojnotehničkog instituta izveli u rejonu Vojnog kompleksa "Pasuljanske livade"...Ministarstvo je saopštilo da je raketa RLN-IC namenjena za treću fazu modernizacije topa PASARS...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.