Iran upozorava Trampa: Istorijska greška Amerike

Izvor: B92, 06.Maj.2018, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iran upozorava Trampa: Istorijska greška Amerike

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je američkog lidera Donalda Trampa da bi povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom bilo "istorijska greška".

"Ako izaberu da se povuku iz nuklearnog sporazuma, uskoro će shvatiti da će ta odluka biti njihova istorijska greška", rekao je Rohani u gradu Sabzevaru.

On je takođe izneo uveravanja građanima da, nezavisno od Trampove odluke, "sledeće nedelje neće biti promene u njihovim životima".

Tramp je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao rok za odluku o nuklearnom sporazumu koji je često kritikovao odredio 12. maj.

Iran se prethodnih nedelja suočio s ekonomskim teškoćama, a neki analitičari za njih krive nesigurnost oko nuklearnog sporazuma.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rohani: Američko povlačenje iz sporazuma istorijska greška

Izvor: Beta, 06.Maj.2018

Iranski predsednik Hasan Rohani upozorio je danas američkog lidera Donalda Trampa da bi povlačenje SAD iz nuklearnog sporazuma s Iranom bilo "istorijska greška"."Ako izaberu da se povuku iz nuklearnog sporazuma, uskoro će shvatiti da će ta odluka biti njihova istorijska greška", rekao je Rohani...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.