Incident između ruskih i američkih snaga u Siriji

Izvor: Vostok.rs, 27.Avg.2020, 11:31

Incident između ruskih i američkih snaga u Siriji

Na video snimku koji je objavila Rusvesna zabeležen je incident između američkih i ruskih snaga na severoistoku Sirije u kojem je povređeno nekoliko američkih vojnika. Ranije je predstavnik Saveta za nacionalnu bezbednost Sjedinjenih Američkih Država optužio rusku vojsku da navodno krši pravila za sprečavanje sukoba u Siriji. Prema njegovim rečima, rusko vozilo naleteo je na koaliciono oklopno vozilo, usled čega je povređeno nekoliko članova posade. Kasnije je načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije Valerij Gerasimov rekao da je međunarodna koalicija unapred upozorena na prolazak ruskog konvoja. Pored toga, američka vojska je pokušala da blokira rusku patrolu. „Bez obzira na to, kršeći postojeće dogovore, američki vojnici su pokušali da blokiraju rusku patrolu. Vojna policija ruske vojske je preduzela kao odgovor neophodne mere u cilju sprečavanja incidenta i daljeg sprovođenja zadataka“, naveo je Gerasimov.  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

SAD i Rusija razmenjuju optužbe za sudar u Siriji

Izvor: VOA, 27.Avg.2020

Ruska vojska optužila je u četvrtak američke snage za sudar ruskih i američkih vojnih vozila na severoistoku Sirije. Američki zvaničnici saopštili su da je četvoro Amerikanaca povređeno kada je rusko vozilo udarilo u američko oklopno vozilo. Naveli su i da su u vreme sudara, dva ruska helikoptera...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.