ISPOD GRANICE SIROMAŠTVA ŽIVI 18 MILIONA RUSA

Izvor: Kurir, 08.Jun.2011, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ISPOD GRANICE SIROMAŠTVA ŽIVI 18 MILIONA RUSA

VAŠINGTON - Svetska banka (SB) je objavila da u Rusiji ispod granice siromaštva živi 18 miliona ljudi, prenela je ruska novinska agencija Finmarket. SB prognozira umeren tempo smanjenja siromašta u Rusiji tokom ove godine na 12,4 odsto i 2012. na 11,3 procenata.

U izveštaju SB se ističe da je veliki segment srednje klase još uvek veoma osetljiv na nove šokove koji bi mogli da utiču na njihova primanja, na primer visoka inflacija. Nivo siromaštva u Rusiji u vreme globalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << finansijske krize nije bitnije menjan, ali je zbog nezaposlenosti stanje u mnogim regijama veoma teško, navedeno je u izveštaju Svetske banke (SB) o ruskoj ekonomiji.

Nivo siromaštva u Rusiji je opao sa 13,4 u 2008. na 13,2 odsto krajem 2009, i na 13,1 odsto u 2010. godini. Početkom 2009. naglo je skočila stopa nezaposlenosti i nivo siromaštva, što je dovelo do osetnog povećanja penzija i zarada u budžetskom sektoru i administrativnim merama na smanjenju nezaposlenosti

U poređenju sa prethodnom procenom siromaštva krajem 2010. godine od 12,7 odsto, nedavno objavljena brojka iznosi 13,1 odsto. Ovakva dinamika siromaštva ukazuje da postkrizni oporavak ekonomskog rasta još nema opipljivo dejstvo na smanjenje siromaštva, bez obzira na bolje stanje tržišta rada.

Za dalje smanjenje siromaštva, Rusiji je neophodan strateški prilaz realizaciji efikasnijih programa i povećanje socijalne pomoći, posebno u najsiromašnijim regijama, savetuju eksperti SB.
Pogledaj vesti o: Nova godina

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Gladno 18.000.000 Rusa

Izvor: S media, 08.Jun.2011

Svetska banka (SB) je objavila da u Rusiji ispod granice siromaštva živi 18 miliona ljudi. ..SB prognozira umeren tempo smanjenja siromašta u Rusiji tokom ove godine na 12,4 odsto i 2012. na 11,3 procenata...U izveštaju SB se ističe da je veliki segment srednje klase još uvek veoma osetljiv na...

Nastavak na S media...

Ispod granice bede 18 miliona Rusa

Izvor: B92, 08.Jun.2011

Svetska banka (SB) je objavila da u Rusiji ispod granice siromaštva živi 18 miliona ljudi, prenela je ruska novinska agencija Finmarket. U izveštaju SB se ističe da je veliki segment srednje klase još uvek veoma osetljiv na nove šokove koji bi mogli da utiču na njihova primanja, na primer visoka...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.