INICIDENTI U OMANSKOM ZALIVU: Oštećena i napuštena dva tankera u blizini Iranske obale, jedan gori (Foto)

Izvor: Večernje novosti, 13.Jun.2019, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

INICIDENTI U OMANSKOM ZALIVU: Oštećena i napuštena dva tankera u blizini Iranske obale, jedan gori (Foto)

Brod se nalazi na oko 70 nautičkih milja od Fudžejre i oko 14 nautičkih milja od Irana Norveška brodska kompanija "Frontlajn" potvrdila je danas da se njen naftni tanker "Front Alter" zapalio nakon incidenta u Omanskom zalivu, izvestio je norveški list VG, citirajući portparola kompanije. Članovi posade norveškog tankera "Front Altera", 11 ruskih, jedan gruzijski i 11 filipinskih državljana, nisu povređeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << u eksploziji u Omanskom zalivu, saopštio je danas vlasnik tankera, kompanija "Frontlajn". Oni su prebačeni na jedan iranski brod i iskrcani u lokalnoj iranskoj luci, navedeno je i saopštenju kompanije, prenosi Rojters. S druge strane menadžer "BSM" izjavio je da je tanker "Kokuka Kurejdžes" oštećen danas u incidentu u Omanskom zalivu.PROČITAJTE I: U Omanu izmerena najviša noćna temperatura ikada na svetu Portparol je rekao da je 21 član posade napustio brod posle incidenta, koji je doveo do oštećenja desnog dela trupa broda.Kapetan i posada su brzo spaseni i prebačeni na obližnji brod "Kostal ajs".Jedan član posade je zadobio lakše povrede i ukazana mu je pomoć na brodu "Kostal ajs".Portparol je dodao da nema opasnosti da "Kokuka Kurejdžes" potone i da je metanol koji je prevozio netaknut.Brod se nalazi na oko 70 nautičkih milja od Fudžejre i oko 14 nautičkih milja od Irana.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Kriza u Omanskom zalivu: Da li je svijet na ivici novog rata?

Izvor: Nezavisne Novine, 13.Jun.2019

Dva tankera, norveškog i japanskog vlasnika, napadnuti su danas u Omanskom zalivu, u neposrednoj blizini obale Irana i strateški važnog Hormuškog tjesnaca kojim se ulazi u Persijski zaliv.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.