Izvor: B92, 27.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hilari Klinton za Baraka Obamu

Denver -- Senatorka Njujorka Hilari Klinton pozvala je milione svojih pristalica da podrže predsedničkog kandidata demokrata Baraka Obamu.

"Čovek koji me je nadmašio u stranačkoj nominaciji svakako je moj glavni kandidat i mora postati američki predsednik", rekla je Klintonova u obraćanju tokom konvencije demokrata koja se nastavlja u Denveru. Konvencija američke Demokratske stranke počela je u ponedeljak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Denveru. Predsednički kandidat Obama održaće govor na konvenciji u četvrtak 28. avgusta.

Klintonova, koja je izgubila trku sa Obamom za nominaciju demokratske stranke, u svom govoru je istakla da "više nema vremena za gubljenje niti glasova za trošenje", kao i da demokrate moraju da budu ujedinjene.

Lideri demokrata su uoči konvencije istakli stranačko jedinstvo, kako bi time preduprediti nezadovoljstvo senatorkinih pristalica koje smatraju da nije imala pošten tretman tokom trke za nominaciju.

Prema poslednjem istraživanju javnog mnjenja, Obama i Mekejn su izjednačeni u trci za Belu kuću sa po 47 odsto podrške među biračima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.