Hapšenje za ratni zločin na Kosovu  

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Dec.2022, 11:21

Hapšenje za ratni zločin na Kosovu  

Policija Kosova je uhapsila osobu pod inicijalima G.M., zbog sumnje da je umešan u krivično delo "zločin protiv civilnog stanovništva". Kako se navodi, radi se o kosovskom Srbinu za kog se sumnja da je učestvovao u masakru u Dubravi maja 1999. godine. U saopštenju se ne precizira šta se uhapšenom tačno stavlja na teret, ali prema podacima Fonda za humanitarno pravo, u Kazneno popravnom domu Dubrava kod Istoka srpske snage su ubile preko 90 i ranile oko 150 albanskih...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Kosovska policija uhapsila muškarca zbog sumnje na ratne zločine

Izvor: Danas, 02.Dec.2022

Kosovska policija uhapsila je lice inicijala G.M., zbog sumnje da je umešano u krivično delo „zločin protiv civilnog stanovništva“. Prema izveštajima, reč je o kosovskom Srbinu za koga se sumnja da je učestvovao u masakru u Dubravi u maju 1999. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.