Gradonačelnik Prištine zadržan na aerodromu u Milanu

Izvor: RTS, 18.Avg.2017, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gradonačelnik Prištine zadržan na aerodromu u Milanu

Špend Ahmeti, gradonačelnik Prištine još uvek je na aerodromu u Milanu gde je sinoć zadržan kada se vraćao u Prištinu.
Ahmeti je sinoć kasno pojasnio da nije uhapšen, već da se radi o proveri identiteta pošto je španska policija izdala poternicu sa čovekom istog i mena i prezimena.

Ahmeti je u Milanu gledao utakmicu Milana i Škendije.
Iz kosovskog Ministarstva spoljnih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << naveli su da se konzulat u Milanu bavi slučajem gradonačelnika Prištine.
Prištinski mediji pišu da se situacija dodatno komplikuje činjenicom da je Ahmeti u Italiju ušao sa albanskim, a ne kosovskim pasošem.
Ahmeti je demantovao da je uhapšen na aerodromu, istakavši da je kasnio na utakmicu zbog duže provere, navodi Tanjug.
"Dragi prijatelji, nisam uhapšen. Nije bilo razloga za to. Ali, na utakmicu sam zakasnio zbog duže verifikacije na aerodromu jer postoji slično ime u Španiji. Iako je lako da se na Guglu proveri ko je gradonačelnik Prištine, a ko je osoba u Španiji, šengenske vlasti i dalje nas maltretiraju," napisao je Ahmeti na Fejsbuku, prenosi Koha.
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.