Grabar Kitarović: Interes Hrvatske da BiH nastavi razvoj

Izvor: N1 televizija, 08.Okt.2018, 20:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grabar Kitarović: Interes Hrvatske da BiH nastavi razvoj

Kosovo je razlog za zabrinutost i svi mi u Evropskoj uniji moramo zadržati Kosovo i Srbiju na putu pregovora, rekla je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović i istakla da je interes Hrvatske da BiH nastavi putem razvoja, upozorivši da odstupanje od Dejtonskog sporazuma stvara neravnotežu između tri konstitutivna naroda u toj državi.

Hrvatska se neće mešati u pregovore Beograda i Prištine, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ali ćemo ih pažljivo pratiti, rekla je Grabar Kitarović.

Ona je istakla da je interes Hrvatske da BiH čvrsto nastavi putem razvoja.

"I nakon ovih izbora želim im da se sastave funkcionalne vlade koje će obezbediti punu implementaciju prava svih državljana, sva tri konstitutivna naroda", rekla je predsednica Hrvatske.

"Bez obzira na neke neprimerene izjave koje smo čuli, čvrsto verujem u dobrosusedske odnose i zalagaću se za dobrobit naše susedne države, za opstanak i prava svih naroda i građana BiH, za evroatlantski put BiH i za njeno brzo članstvo u EU", rekla je Grabar Kitarović nakon sastanka sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom.

Grabar Kitarović je pozdravila pridruživanje Makedonije NATO i rekla da se nada da će makedonski parlament prihvatiti ustavnu promenu koja tome vodi.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Grabar Kitarović: Razvoj BiH u interesu Hrvatske

Izvor: Danas, 08.Okt.2018

Kosovo je razlog za zabrinutost i svi mi u Evropskoj uniji moramo zadržati Kosovo i Srbiju na putu pregovora, rekla je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović. Članak Grabar Kitarović: Razvoj BiH u interesu Hrvatske se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.