Hrvatska se neće mešati u dijalog Beograda i Prištine

Izvor: B92, 08.Okt.2018, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Hrvatska se neće mešati u dijalog Beograda i Prištine"

Zagreb -- Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da Beograd i Prištinu treba podržati na njihovom evropskom putu.

"U razgovore Beograda i Prištine Hrvatska se neće mešati, ali će ih pratiti i ohrabrivati", poručila je, između ostalog, Grabar-Kitarović posle razgovora s generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom u Zagrebu, prenela je N1.

Agencija Hina je prenela da je hrvatska predsednica istakla da "svi mi, posebno u EU, moramo zadržati Srbiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Kosovo na putu pregovora", te da je dodala da će se Hrvatska zalagati za prisustvo Kfora sve dok se sigurnost na Kosovu ne konsoliduje.

"Hrvatski kontigent Kfora ostaće koliko god bude potrebno", rekla je Kolinda Grabar-Kitarović.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Hrvatska prati i ohrabruje dijalog Beograda i Prištine"

Izvor: Vesti-online.com, 09.Okt.2018, 08:45

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović izjavila je da Beograd i Prištinu treba podržati na njihovom evropskom putu...- U razgovore Beograda i Prištine Hrvatska se neće mešati, ali će ih pratiti i ohrabrivati - poručila je, između ostalog, Grabar-Kitarović posle razgovora s generalnim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.