Eksplozije u švajcarskoj i čileanskoj ambasadi u Rimu, dvoje povređenih

Izvor: Politika, 23.Dec.2010, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eksplozije u švajcarskoj i čileanskoj ambasadi u Rimu, dvoje povređenih

RIM – Jedna osoba je teško povređena kada je danas eksplodirao paket u švajcarskoj ambasadi u Rimu, izvestile su agencije.

Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je u ambasadi eksplodirao paket, ali nije navelo nikakve detalje incidenta.

U švajcarskoj ambasadi niko nije odgovarao na telefonske pozive, a ni italijanska policija nije iznela nikakve informacije, preneo je Rojters.

Italijanska agencija ANSA javila je da je u eksploziji >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << teže povređena jedna osoba.

Eksplozija je usledila pošto je u utorak u vozu podzemne železnice u Rimu pronađen sumnjivi paket, ali istraga je pokazala da nije sadržao eksploziv ni detonator.

U Italiji su prošle sedmice održani masovni antivladini protesti, koji su na nekim mestima prerasli u nasiljne okršaje između policije i demonstranata.

Fratini osudio napad na švajcarsku ambasadu u Rimu

RIM – Italijanski ministar spoljnih poslova Franko Fratini osudio je danas podmetanje bombe u švajcarskoj ambasadi u Rimu i izrazio solidarnost sa diplomatama i zaposlenima u ambasadi.

„Izražavamo punu solidarnot sa ambasadom Švajcarske i njenim osobljem, i čvrsto osuđujemo nasilje kome su bili izlozeni,” rekao je Fratini, a prenosi italijanska novinska agencija Ansa.

Prilikom eksplozije paketa u švajcarskoj ambasadi teško je povređena jedna osoba. Povređeni muškarac je prenet u bolnicu i rizikuje da izgubi šaku leve ruke.

Policija se nalazi na licu mesta i istražuje slučaj. Kako se saznaje, paket je eksplodirao kada je službenik ambasde pokušao da ga otvori. Još nije utvrđeno na koga je paket bio adresiran.

Ranije u toku dana uzbunu je izazvala lažna dojava o bombi podmetnutoj u gradskoj većinci, a pre dva dana je u podzemnoj železnici nađen sumnjivi paket sa žicama i prahom za koji se kasnije ispostavilo da je bezopasan.

Incident u švajcarskoj ambasadi dogodio se u trenutku kada rastu strahovanja od evenutalnih napada bombaša samoubica u nekom od evropskih gradova tokom predstojećih praznika.

Pored toga, u Italiji su prošle sedmice održani masovni antivladini protesti, koji su na nekim mestima prerasli u okršaje između policije i demonstranata.

Eksplozija i u ambasadi Čilea u Rimu

Paket-bomba eksplodirala je danas u ambasadi Čilea u Rimu i jedna osoba je povređena, neposredno pošto je slična naprava teško ranila službenika u švajcarskoj ambasadi u italijanskoj prestonici, javila je italijanska agencija Ansa.

Čileanska ambasada nalazi se u centru Rima blizu poznate ulice Veneto.

Ranije danas bomba u paketu koji je dostavljen ambasadi Švajcarske u Rimu teško je povredila ruke jednog službenika te ambasade koji je hitno prebačen u bolnicu.

Italijanski mediji spekulišu da bi iza napada mogli da stoje „anarhistički krugovi iz ekološko-terorističkog pokreta”.

Kao drugi mogući vinovnici navode se anarhističke grupe, zbog toga što se u švajcarskim zatvorima nalazi veći broj njihovih pripadnika.

Tanjug

objavljeno: 23.12.2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Paket-bomba ranio službenika Ambasade Švajcarske u Rimu

Izvor: TV Avala, 23.Dec.2010

Paket-bomba eksplodirala je danas u Ambasadi Švajcarske u Rimu i teško ranio službenika, javila je italijanska novinska agencija Ansa.

Nastavak na TV Avala...

EKSPLOZIJA U ŠVAJCARSKOJ AMBASADI U RIMU

Izvor: Kurir, 23.Dec.2010

RIM - Jedna osoba je teško povređena kada je danas u švajcarskoj ambasadi u Rimu eksplodirao paket, izvestile su agencije...Italijansko Ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je da je u ambasadi eksplodirao paket, ali nije navelo nikakve detalje o incidentu...U švajcarskoj ambasadi niko nije odgovarao...

Nastavak na Kurir...

Bombaški napadi u Rimu

Izvor: RTS, 23.Dec.2010

Dve osobe povređene u eksplozijama paket-bombi u švajcarskoj i čileanskoj ambasadi u Rimu. Niko za sada nije preuzeo odgovornost za napade, ali italijanska policija sumnja da iza napada stoje anarhisti...U dva bombaška napada u Rimu povređene su dve osobe. Paketi sa bombama eksplodirali su u švajcarskoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.