Đurić: Ne zna se sudbina 4.000 nestalih Srba

Izvor: Večernje novosti, 30.Avg.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Ne zna se sudbina 4.000 nestalih Srba

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je da srpski narod Međunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom tugom i pijetetom, jer se do danas ne zna sudbina još gotovo četiri hiljade Srba nestalih tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić poručio je danas da srpski narod Međunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tugom i pijetetom, jer se do danas ne zna sudbina još gotovo četiri hiljade Srba nestalih tokom ratova u bivšoj Jugoslaviji. "Skrećem pažnju međunarodnoj i domaćoj javnosti da je nakon sukoba na Kosovu i Metohiji nerasvetljena sudbina 1.653 ljudi, kako Srba, tako i Albanaca, i pripadnika drugih naroda", istakao je Đurić u saopštenju.PROČITAJTE JOŠ - Odalović: Od 10.179 nestalih, trećina su Srbi On je naveo da je utvrđivanje istine o tome šta im se dogodilo obaveza čitavog društva, srpskog i albanskog, jer bez toga stranice tragične istorije, obeležene neprijateljstvom, stradanjima i patnjama, neće moći da budu zatvorene. "Bol porodica nestalih ne sme da bude talac nerešenih i neskladnih političkih odnosa, a iskrenije i bolje angažovanje političkih elita na rešavanju ovog problema jeste jedan od načina za izgradnju povrenja i budućih međunacionalnih odnosa na Kosovu i Metohiji koji će biti zasnovani na saradnji i prijateljstvu, a ne na mržnji i nepoverenju", naglasio je Đurić.PROČITAJTE JOŠ - 28 GODINA OD KRVAVOG RATA U SLOVENIJI: Vojnike JNA u Deželi ubijali teroristi On je istakao da će Srbija, bez ikakve zadrške, nastaviti da čini sve kako bi se sudbina nestalih, bez obzira na nacionalnost, rasvetlila, a njihovim porodicama omogućilo da svoje bližnje ožale na dostojanstven način.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Đurić: Bol porodica ne sme da bude talac neskladnih političkih odnosa

Izvor: RTS, 30.Avg.2019

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić saopštio je da srpski narod Međunarodni dan nestalih lica obeležava sa najvećom tugom i pijetetom, jer se do danas ne zna sudbina još gotovo četiri hiljade naših sunarodnika nestalih u ratovima u bivšoj Jugoslaviji. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.