Crna Gora ne juri u EU po svaku cenu

Izvor: Danas, 09.Mar.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora ne juri u EU po svaku cenu

Komesar za proširenje Evropske unije Oli Ren izjavio je juče u Briselu, posle razgovora s predsednikom crnogorske vlade Milom Đukanovićem, da bi u martu ili aprilu Savet ministara Unije možda mogao da uputi „tehnički zahtev“ Evropskoj komisiji da oceni u kojoj meri Crna Gora „zaslužuje“ da dobije status kandidata za članstvo u EU.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ren - Jandroković - Žbogar u utorak u Briselu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2009

Hrvatski i slovenački ministri vanjskih poslova Gordan Jandrokovič i Samuel Žbogar sastaće se sutra u Briselu s komesarom Evropske unije za proširenje EU Olijem Rehnom. Tema razgovora biće prijedlog za posredovanjem Unije u graničnom sporu između Hr ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

EU uskoro o kandidaturi Crne Gore

Izvor: RTS, 09.Mar.2009

U martu ili aprilu Savet ministara EU će možda uputiti "tehnički zahtev" Evropskoj komisiji da oceni u kojoj meri Crna Gora "zaslužuje" da dobije status kandidata, najavio evropski komesar za proširenje Oli Ren. ..Evropski komesar za proširenje Oli Ren najavio je u Briselu da bi možda u martu...

Nastavak na RTS...

Crna Gora ostaje na evropskom putu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2009

Razmatranje crnogorske aplikacije je tehničko, a ne suštinsko pitanje i uskoro će biti na dnevnom redu Evropske komisije , rekao je danas u Briselu evropski komesar za proširenje, Oli Ren. Ren je nakon razgovora sa predsjednikom crnogorske Vlade Mil ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.