Izvor: RTS, 07.Dec.2021, 22:08

Čile, usvojen zakon o legalizaciji istopolnih brakova

Zakon o legalizaciji istopolnih brakova usvojen je u Kongresu Čilea.
"Danas je istorijski dan, naša zemlja odobrila je istopolne brakove, što je još jedan korak napred u pogledu pravde, jednakosti, priznanja da je ljubav ljubav", rekla je ministarka za društveni razvoj Karla Rubiljar.

Za predlog zakona glasali su i Senat i Donji dom parlamenta.
Ovaj predlog zakona je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << delimično usvojen u novembru, ali ga je Senat vratio odboru kako bi se razjasnile neke nejasnoće.
Predsednik Čilea Sebastijan Pinjera, koji odlazi sa te funkcije u martu, podržao je predlog zakona i očekuje se da će ga potpisati.
Glasanjem za legalizaciju istopolonih brakova završava se proces koji je počeo 2007. godine, kada je tadašnja predsednica Mišel Bašale tražila od Kongresa da usvoji ovaj zakon.
Čile će se pridružiti više od 20 zemalja u svetu, koje su legalizovale istopolne brakove, kao što su Argentina, Brazil, Kolumbija, Kostarika i Urugvaj.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Usvojen zakon o legalizaciji istopolnih brakova u Čileu

Izvor: B92, 07.Dec.2021

Santijago de Čile -- Zakon o legalizaciji istopolnih brakova usvojen je danas u Kongresu Čilea..."Danas je istorijski dan, naša zemlja odobrila je istopolne brakove, što je još jedan korak napred u pogledu pravde, jednakosti, priznanja da je ljubav ljubav", rekla je ministarka za društveni razvoj...

Nastavak na B92...

ISTORIJSKI DAN ZA ČILE: Usvojen zakon o legalizaciji istopolnih brakova

Izvor: Kurir, 08.Dec.2021, 10:28

Kongres Čilea usvojio je zakon o legalizaciji istopolnih brakova.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.