Britanski laburisti sustižu konzervativce

Izvor: S media, 14.Apr.2010, 10:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Britanski laburisti sustižu konzervativce

Britanska vladajuća Laburistička stranka smanjila je svoj zaostatak u odnosu na konzervativce uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 6. maj, pokazale su najnovije ankete čije rezultate prenosi danas štampa u Londonu.

Prema anketi objavljenoj u dnevniku Tajms, koju je sproveo institut Populis, Konzervatina partija je samo tri procentna poena ispred Laburista premijera Gordona Brauna. Konzervativci predvodjeni Dejvidom Kameronom dobili bi 36 odsto glasova birača a laburisti >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << 33 odsto, navodi se u toj anketi.

U odnosu na prošlonedeljno istraživanje javnog mnjenja, to je pad od tri odsto za torijevce i jačanje od jednog procenta za laburiste.

Druga anketa koju je sproveo institut KomRes za list Indipendent i televizijsku stanici ITV, pokazuje da konzervativci imaju podršku 36 odsto biraca a laburisti 30 odsto.

Prema ovim rezultatima torijevci su izgubili jedan procenat a laburisti dobili jedan procenat u odnosu na poslednju anketu tog instituta.

Najnovija istraživanja javnog mnjenja, koja je naručio Tajms, pokazuju da su Britanci duboko razočarani dosadašnjim tokom predizborne kampanje i da su vrlo skeptični prema obećanjima koje su stranke iznele u svojim manifestima.

Tajms na naslovnoj strani najavljuje sutrašnju, kako navodi istorijsku televizijsku debatu lidera tri najveće britanske stranke - laburista, konzervativaca i liberalnih demokrata - Gordona Brauna, Dejvida Kameruna i Nika Klega.

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ankete: Britanski laburisti sustižu konzervativce

Izvor: Blic, 14.Apr.2010

Britanska vladajuća Laburistička stranka smanjila je svoj zaostatak u odnosu na konzervativce uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 6. maj, pokazale su najnovije ankete čije rezultate prenosi danas štampa u Londonu...Prema anketi objavljenoj u dnevniku "Tajms", koju je sproveo institut Populis,...

Nastavak na Blic...

Ankete: Britanski laburisti sustižu konzervativce

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 14.Apr.2010

Britanska vladajuća Laburistička stranka smanjila je svoj zaostatak u odnosu na konzervativce uoči parlamentarnih izbora zakazanih za 6. maj, pokazale su najnovije ankete. Prema anketi objavljenoj u dnevniku Tajms (Times), koju je sproveo institut Populis, Konzervativna partija je samo tri procenta...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.