Tužilac: Brejvik bio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci

Izvor: Blic, 08.Avg.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilac: Brejvik bio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci

Anders Bering Brejvik bio je pod dejstvom nedozvoljenih supstanci kada je 22. jula izveo napade u Oslu i na ostrvu Utoja, u kojima je ubio 77 ljudi, izjavio je policijski tužilac Pol-Fredrik Hjor Krabi.

"Mogu da potvrdim da je koristio nedozvoljene supstance", rekao je tužilac za AFP, ističući da je ovaj podatak dobijen na osnovu analize krvi.

Hjor Krabi je kazao da su u pitanju steroidi, ali i druge supstance, o kojima nije želeo detaljnije da govori.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Brejvikov advokat Gir Lipestad je ranije, takođe, rekao da je njegov klijent koristio nedozvoljene supstance kako bi bio "jak, efikasan i budan" za vreme napada.

Policijski tužilac je danas, između ostalog, rekao da su dva psihijatra, koja su određena da procene mentalno stanje Brejvika, počeli sa radom kako bi utvrdili da li Norvežaninu može da se sudi i da li može da se smatra krivično odgovornim.

Hjor Krabi je kazao da bi stručnjaci, koji izveštaj treba da podnesu do 1. novembra, ove nedelje trebalo da počnu da ispituju Brejvika, koji se nalazi u zatvoru Ila, u blizini Osla.

Policija je psihijatrima dostavila delove Brejvikovog dosijea i snimke tri njegova saslušanja u policiji.

Povezane vesti: Bloger: Nisam bio mentor Brejviku Brejvik verovatno neće biti proglašen ludim? Monstrum brine o imidžu: Brejvik operisao nos i bradu, traži da ga slikaju samo u "lakost" džemperu Fon Triru žao što je Dogvil možda inspirisao Brejvika Poslanik izbačen iz austrijske desnice zbog opravdavanja masakra na Utoji

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Brejvik bio pod dejstvom droge

Izvor: B92, 08.Avg.2011

Oslo -- Anders Bering Brejvik je bio pod dejstvom nedozvoljenih supstanci kada je 22. jula izveo napade u Oslu i na ostrvu Utoja, u kojima je ubio 77 ljudi..."Mogu da potvrdim da je koristio nedozvoljene supstance", rekao je policijski tužilac Pol-Frederik Hjor Krabi, ističući da je ovaj podatak dobijen...

Nastavak na B92...

Tužilac potvrdio: Brejvik ubijao drogiran

Izvor: Mondo, 09.Avg.2011, 03:16

Anders Bering Brejvik bio je pod dejstvom nedozvoljenih supstanci kada je 22. jula izveo napade u Oslu i na ostrvu Utoja, u kojima je ubio 77 ljudi.

Nastavak na Mondo...

Brejvik bio na steroidima

Izvor: RTS, 09.Avg.2011

Anders Brejvik bio je pod dejstvom nedozvoljenih supstanci kada je 22. jula izveo napade u Oslu i na ostrvu Utoja, u kojima je ubio 77 ljudi, izjavio je policijski tužilac Pol Fredrik Hjor Krabi...Norveški policijski tužilac Pol Fredrik Hjor Krabi potvrdio je da je Anders Brejvik za vreme napada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.