Izvor: B92, 30.Avg.2009, 14:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Al Kaida napala saudijskog princa?

Kairo -- Teroristička organizacija Al Kaida preuzela je odgovornost za samoubilački napad u kojem je lakše ranjen saudijski princ Mohamed bin Najef.

Napadač koji je predstavio da želi da se preda, pokušao je da se raznese u kancelariji princa Mohameda, šefa bezbednosti u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Princ koji je sin ministra policije u napadu je zadobio samo lakše povrede šake od eksplozije. To je prvi napad Al Kaide ikada na nekog od članova kraljevske porodice.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U saopštenju Al Kaide navodi se da je njihov napadač došao iz Jemena u Saudijsku Arabiju, što je potvrdilo i jemensko Ministarstvo spoljnih poslova.

Analitičari ocenjuju da bi, da je napad Al Kaide bio uspešan, to bila velika pobeda Al Kaide u Saudijskoj Arabiji na psihološkom planu. Bezbednosne mere u Arabiji dodatno su pojačane posle napada.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.