Tornado na jugu SAD, poginulo troje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jan.2020, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tornado na jugu SAD, poginulo troje

Najmanje tri osobe su poginule tokom jake oluje koja je pogodila jugoistočne delove SAD, saopštile su vlasti američke države Luizijane.

Kako je saopštila kancelarija šerifa te oblasti, tela starijeg para pronađena su u blizini srušene prikolice, a utoku je potraga za više mogućih žrtava.

Navodi se i da je krov jedne srednje škole u Bentonu oštećen kao i da su sve prostorije poplavljene. Takođe, prijavljeno je i da je više desetina hiljada domaćinstava >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ostalo bez struje na jugu SAD.

Nacionalna meteorološka služba izdala je jutros upozorenje za tornado za Misisipi prenosi AP. Policija iz Dalasa saopštila je da je jedna osoba poginula kada je bujica odnela automobil oko 7.00 sati popodne.

Nekoliko tornada uništilo je kuće u Arkanzasu i Misuriju i nanelo štetu u Oklahomi, u talasu oluja koji je zahvatio jug Amerike preko vikenda.

Nacionalni Centar za predviđanje oluja saopštio je juče da je više od 18 miliona ljudi u Luizijani, Arkanzasu, Teksasu i Oklahomi pod povećanim rizikom od nevremena, uključujući i jaka tornada, poplave od kiša i nalete vetra koji mogu preći 80 km/h, što je brzina uragana prve kategorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TORNADO HARA NA JUGU AMERIKE Uništene kuće, vodena bujica nosi automobile, troje MRTVIH (VIDEO)

Izvor: Blic, 11.Jan.2020

Najmanje tri osobe su poginule tokom jake oluje koja je pogodila jugoistočne delove SAD, saopštile su vlasti američke države Luizijane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.