AP: SZO nije od Kine dobila važne informacije o kovidu

Izvor: Večernje novosti, 03.Jun.2020, 00:51

AP: SZO nije od Kine dobila važne informacije o kovidu

Kina je zakasnila sa saopštavanjem važnih informacija o korona virusu tokom prvih dana epidemije, navodi agencija Asošijejted pres, pozivajući se na dokumenta Svetske zdravstvene organizacije VAŠINGTON - Kina je zakasnila sa saopštavanjem važnih informacija o korona virusu tokom prvih dana epidemije, navodi agencija Asošijejted pres, pozivajući se na dokumenta Svetske zdravstvene organizacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << (SZO) u koje je, kako kaže, imala uvid.Kina je čekala više od nedelju dana pre nego što je objavila važne informacije o genomima korona virusa 11. januara, navodi AP.Dve nedelje kasnije, Kina je opet kasnila sa informisanjem SZO o detaljima slučajeva korona virusa i stanju pacijenata, što je dovelo do toga da se nije jasno procenilo da li se virus može prenositi sa čoveka na čoveka i koliki rizik postoji za ostatak sveta, dodaje AP.Odlaganje je dovelo do nezadovoljstva zvaničnika SZO, iako je svetska organizacija zvanično pohvalila Kinu za transparentnost i brzo deljenje informacija o virusu sa ostatkom sveta, navodi američka agencija pozivajući se na, kako navodi, desetine razgovora i internih dokumenata svetske organizacije.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

KALENDAR LAŽI I VELIKOG ZATAŠKAVANJA Kako je sve Kina krila od SZO informacije o virusu nakon čega je epidemija BUKNULA ŠIROM SVETA

Izvor: Blic, 03.Jun.2020

Kina je dugo krila podatke o korona virusu od Svetske zdravstvene zajdenice (SZO), otkriva AP, koji navodi da je imao uvid u snimke koji to dokazuju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.