Telohranitelj zvezda

Izvor: Blic, 30.Okt.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telohranitelj zvezda

Vanja Mandić, srpska reprezentativka u džudou i profesionalni telohranitelj, jedna je od najzanimljivijih učesnica avanturističkog rialiti šou-programa „Survivor”, koji se od ponedeljka emituje na Televiziji „Foks”. U razgovoru za „Blic”, Vanja je otkrila svoje utiske iz Paname, pričala o džudou i poslu telohranitelja, kao i o svojoj tetki Slavici Eklston, supruzi vlasnika Formule 1 Bernija >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Eklstona.

- Mogu da kažem da se nisam pokajala zbog učešća u „Survivoru”, ali ne znam da li bih to ponovila. To je jedno veoma dobro iskustvo. Videla sam da mogu bez mnogo stvari, nedostajale su mi neke sitnice - priča Vanja i ističe da se najviše dokazala upravo samoj sebi.

Na ostrvu joj je najviše smetalo što ne postoje adekvatni uslovi za održavanje lične higijene, dok joj gladovanje nije posebno teško palo. Pošto su takmičari posle prvog dana imali poteškoća sa pravljenjem skloništa, kiša ih je zatekla nespremne, te su spavali mokri, što kako Vanja kaže, nije nimalo ugodno. Boravak u Panami, naterao je Vanju da stavi sebe na probu i promeni neke stvari u životu.

- Nedostajali su mi prijatelji, porodica, dečko, neke obične stvari, razgovori, da posvetim više pažnje nekim ljudima. Tek kad sam otišla tamo shvatila sam gde sam grešila i mnogo toga sam sada promenila. Po prirodi sam agresivna i dokazala sam sebi da mogu da se iskontrolišem - ističe mlada sportistkinja poreklom iz Laktaša kraj Banjaluke, odakle je i Slavica Eklston, inače Vanjina tetka.

- Slavica je moja tetka, ali ne mogu da kažem da se poznajemo jer smo se videle samo par puta u prolazu. Kažu mi da građom i izgledom ličim na nju. Ona je veoma dobra žena - ističe Vanja. Ova uspešna sportistkinja priznaje da je već i zaboravila tačan trenutak kada je počela da trenira džudo, ali kaže da je od tada sigurno prošlo dvadeset godina.

- Bila sam nemirno dete. Sa sedam meseci sam prohodala, a već sa dve godine naučila da vozim biciklu. Roditelji su me forsirali da se bavim sportom i tako je to počelo. Sa 14 godina sam se zbog džudoa preselila u Novi Sad. Nije mi bilo lako, ali po prirodi sam snalažljiva - priznaje Vanja, koja je za svoju zemlju osvojila brojne medalje u tri sporta - džudou, sambi i rvanju.

Za „Survivor” se prijavila bez znanja svojih bližnjih, a na pitanje kako su reagovali kada su saznali odgovara sa osmehom: „Rekli su mi da nisam normalna. (smeh) Dečko je rekao da neću dugo opstati, majka me je podržavala dok se otac malo plašio za mene. Ali, svi su me podržali”.

Vanja pored džudoa, ima još jednu strast, a to su brojne i krupne tetovaže.

- Kad sam imala 12 godina probušila sam nos „zihernadlom”, a sa 15 stavila prvu tetovažu. To je bio moj horoskopski znak ovna. Panter sa leđa i stomaka je prepravljen u veliki tribal, kao i anđeo. Tetovaže predstavljaju mene i u njima je spojena i moja pozitivna i negativna snaga, a u tome mi pomaže moj tatu majstor, Boban iz grupe „Ritam nereda” - objašnjava Vanja. Poslom telohranitelja je počela da se bavi iz finansijskih razgloga, ali o tome ne voli puno da priča.

- To je najgori posao, pasji život, jer bukvalno živiš tuđim životom - priznaje ova hrabra devojka, koja se zbog posla više puta našla u rizičnim situacijama. Iako su neki mediji spekulisali o tome da je Vanja bila telohranitelj Borisa Tadića, obezbeđivala venčanje Nataše Bekvalac i čuvala Batu Buturovića, vlasnika FK Vojvodina, ona kaže da nije sve od toga tačno i da se o klijentima inače ne priča u javnosti jer se na taj način gubi poverenje.

- Borisa Tadića nisam čuvala, a o klijentima ne mogu da govorim.

Vanja kaže i da je emotivno ispunjena jer je našla osobu koja vodi život sličan njenom, zbog čega imaju puno razumevanja jedno za drugo.

Večeras ispada još jedan takmičar

U sinoćnoj epizodi takmičari su se borili protiv gladi i kiše, a kokos im se već smučio. U plemenu „Roka” komentarisala se Marijina odluka da ostane i koliko će biti motivisana da se bori za nagradu. Edita je pripremila članovima svog plemena pravi specijalilet: brašno, voda, ulje i so. Neki njeno jelo hvale, dok se drugi mršte. Počinje prva igra nazvana „Vatreno krštenje”, pleme koje pobedi u ovoj igri osvaja totem i stiče imunitet koji mu obezbeđuje isto brojčano stanje, dok drugo, gubitničko pleme odlazi na Plemenski savet i glasa za izbacivanje jednog člana. Večeras će gledaoci videti kako je Plemenski savez glasao i ko napušta takmičenje. Kiša i dalje besomučno pada, a takmičari provode još jednu besanu noć"

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.