Rialiti šou „Preživeli“ na „Foksu“

Izvor: Blic, 09.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rialiti šou „Preživeli“ na „Foksu“

Slavni rialiti šou „Preživeli" („Survivor") tokom proleća bi trebalo da se emituje na Televiziji „Foks". Pre nekoliko dana, na internet sajtu srpskog „Foksa" krenula je potraga za kandidatima koji žele da učestvuju u rialiti šouu koji se obično odvija na nekoj divljoj prirodnoj lokaciji.



Američka televizija CBS već godinama emituje šou „Preživeli" koji je uvek u vrhu gledanosti. Format rialiti šoua „Preživeli" izmislio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je 1992. godine Čarli Parsons, a prva produkcija urađena je u Švedskoj 1997. pod nazivom „Ekspedicija Robinson". Pobednik rialiti šou-programa „Survivor" u Americi dobija milion dolara, a koliko će dobiti kod nas, još uvek se ne zna.

Američki koncept „preživelih" je sledeći: Od šesnaest učesnika izaberu se četiri tima, takozvana plemena, koji učestvuju u velikoj video igri sličnoj „Velikom bratu", a kandidati jedan po jedan budu eliminisani odlukom i glasovima brojnog televizijskog gledališta. Atmosfera među takmičarima ostavljenih da se bore sa surovom prirodom samo sa „kompletom za preživljavanje" podseća na igrane serijale poput „Lost", a stvarni predak ovakvog serijala je Robinzon Kruso, čuveni lik iz romana Danijela Dafoa. Američki „Survivor" se najčešće snima na egzotičnim lokacijama Mikronezije, Paname, Gvatemale...

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.