Izvor: Luftika.rs, 15.Jun.2022, 15:58

Zoran Kesić nepoželjan u Subotici: Koji li će opštinski šerif sledeći da me zabrani?

Humoristička priredba „Priče i pesme“ Zorana Kesića neće biti odigrana ovog petka (17. jun) na Letnjoj pozornici Palić, iako je dogovorena i najavljena još u martu. U programu piše da će 17. juna biti održan koncert mešovitog Hora gradskog udruženja penzionera Subotica „Adagio“.
O ovoj promeni Kesić je obavešten u ponedeljak. Rečeno mu je da se priredba otkazuje zbog renoviranja bine, koje će navodno trajati do petka uveče kako bi bila spremna za program planiran >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << u subotu. Nismo uspeli da saznamo zašto se pomenuto objašnjenje Zoranu Kesiću ne slaže sa objavljenim programom po kome će u petak ipak biti održan koncert hora penzionera „Adagio“.
Gledaoce koji su kupili ulaznicu za „Priče i pesme“, kojih je prema Kesićevim informacijama bilo više stotina, do srede (15. jun) ujutru niko nije obavestio o promeni programa.
Izvinio im se Zoran Kesić na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu, iako nije kriv. Pozvao ih je da o razlozima otkazivanja upitaju vrh gradske vlasti u Subotici i ocenio da se radi o „klasičnom gušenju slobode i govora“.
Kesić je autor i voditelj televizijske emisije „24 minuta sa Zoranom Kesićem“. To je satirično-politički šou čija je 273 epizoda prikazana ove subote na kanalu Nova S. Među političarima, posebno onim na vlasti, nije baš omiljen.
Za Portal „Vreme“ Kesić kaže da je otkazivanje doživeo ad hominem.
– Otkazali su ’Priče i pesme’ zbog mene, a ne zbog priredbe. Imam lepo iskustvo sa čarobnom Letnjom pozornicom na kojoj sam već gostovao. Divni, pitomi ljudi. I upravo zbog tog iskustva neizmerno sam se radovao susretu sa subotičkom publikom, pogotovo zbog dva i po godine pauze.
„Priče i pesme“ su najavljivane kao „priredba koja kombinuje elemente stendap komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem songova i interekcije sa publikom.“
Kesić kaže da „Priče i pesme“ namerno naziva „priredbom“.
– To nije klasičan stend-up šou, već o svemu pričam iz novinarskog ugla. Ja nisam stendaper – objašnjava.
– U mojoj priredbi se ne priča o politici, dosta mi je politike u televizijskoj emisiji, već o muško-ženskim odnosima, crkvi, deci, penzionerima, seksu…Imam i pesmu Zvonka Bogdana ’ko te ima taj te nema’, istina obrađenu na moj način. Svaku priredbu prilagođavam mestu u kome sam, pa bih tako, da sam otišao na Palić, pričao o predivnom jezeru, o multikulturalnosti, Vojvodini…Tu politike nema. Otkazali su priredbu samo zbog mene – kaže Kesić.
Napominje da je saznao da je njegov program zabranio „neki čovek na najvišem nivou“ gradske vlasti Subotice. „Čuo sam i da je pitao – zašto ste tako nešto uradili.“
Rečeno mu je da na Paliću do kraja meseca nema slobodnih termina, a da ih neće biti ni naredna dva meseca.
– Neće ih biti ni u buduće – kaže Kesić, „dok ne bude izvršena rekonstrukcija vlasti u opštini.“
– Nisam ljut, samo sam razočaran. Bez veze su mi otkazali gostovanje, nemaju nikakvog razloga, sve je to jedan veliki apsurd. Ne razumem kako je moguće da ne smetam nikome u regionu, ni u Kanadi, Nemačkoj, Češkoj, Americi, a smetam Subotici. Pitam se ko će još u Srbiji da otkaže moju priredbu, koji li će opštinski šerif biti sledeći?
Izvor: Vreme

Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.