Ženu u Subotici napao vlasnički pas

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2021, 12:53

Ženu u Subotici napao vlasnički pas

Nesrećnu ženu u Subotici pre nedelju dana nisu izujedali psi lutalice već psi koji imaju svog vlasnika, pokazala je istraga koju su sprovele nadležne službe Grada Subotica. Pas je oduzet vlasniku i smešten u azil, a gradonačelnik Subotice Stevan Bakić najavljuje oštre kazne za sve koji ne vode računa o svojim psima, s obzirom na to da je ovaj slučaj potvrdio pravilo da u najvećem broju slučajeva za napade na građane >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nisu odgovorne lutalice, već psi koji imaju svoje vlasnike.

Vođa čopora pasa koji su napali i naneli teške telesne povrede pedesetpetogodišnjoj ženi oduzet je od vlasnika i smešten je iza rešetaka gradskog azila. Psa je identifikovala sama žrtva, nakon opsežne potrage koju su sprovele nadležne gradske službe u poslednjih sedam dana.

„Gospođa kada je videla fotografiju ovoga psa prvo je vrisnula. Sledeće je bilo da je potrvrdila da ovaj pas nju napao, na glavu i na uvo, i zatim je zamolila da samo sklonim fotografije jer ona nema snage više da gleda u ovog psa. Na neka moja pitanja kako se to desilo, rekla je da je to bilo u pet sati ujutro, da je ovog psa prvog ugledala, da su je nakon toga četiri ili pet manjih pasa okružili dok je ovaj šetao sa leve strane i izvršio taj najteži napad na nju i kasnije su je oborili“- svedoči šef Zoohigijenske službe u Subotici Aleksandra Bukvić.

Ovaj slućaj je zapravo otkrio da je za devet od deset napada na građane odgovorni su psi koji imaju svog vlasnika. Gradonačelnik Subotice ne želi da otkriva imena vlasnika identifikovanih pasa napadača.

“Jedna od poruka koju sada šaljem neodgovornim sugrađanima je da se dozovu pameti. Da će svi biti sankcionisani, maksimalna primena svih zakonskih mera će biti preduzeta protiv neodgovornih vlasnika pasa”- kaže gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

Dok Grad Subotica na godišnjem nivou izdvaja milionske sume za naknadu štete zbog napada pasa liutalica, neodgovorni vlasnici ukoliko se njihov pas kreće bez nadzora rizikuju kaznu od svega osam hiljada dinara.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.