Završne reči na suđenju Subotiću

Izvor: B92, 03.Jul.2014, 08:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Završne reči na suđenju Subotiću

Beograd -- Suđenje biznismenu Stanku Subotiću Canetu i ostalim optuženima za šverc cigareta tokom devedesetih nastavlja se u Specijalnom sudu iznošenjem završnih reči.

Završne reči prvo iznosi Tužilaštvo za organizovani kriminal, potom advokati odbrane i okrivljeni, posle čega će sud zakazati izricanje prvostepene presude.

Subotiću je 17. juna 2013. godine počelo ponovljeno sudjenje u odsustvu po optužnici da je bio na čelu grupe koja je švercovala cigarete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 1995. i 1996. godine iz Makedonije u Srbiju i prodavala ih pravnim i fizickim licima.

Po optužnici, ta grupa je, na štetu državnog budžeta Srbije, stekla dobit od 28 miliona evra i šest miliona američkih dolara.

Subotić se predao mesec dana nakon početka ponovljenog sudjenja, pošto je prethodno ukinuta poternica za njim i pošto je mera pritvora zamenjena uplatom jemstva od 538.000 evra.

Sudjenje je ponovljeno po odluci Apelacionog suda da se ukine prvostepena presuda kojom je Subotić bio osudjen na šest godina zatvora zbog zloupotreba službenog položaja.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tužilac traži 8 godina za Subotića

Izvor: B92, 03.Jul.2014

Beograd -- Tužilac je na kraju suđenja za šverc cigareta zatražio kaznu od osam godina zatvora i oduzimanje 50 miliona maraka i 6 miliona dolara od Stanka Subotića...Tužilaštvo za organizovani kriminal je u završnoj reči zatražilo i zatvorske kazne od pet godina za Mihalja Kertesa, šest godina...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.