Za vikend 51. kasačke trke Dužijanca 2019

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2019, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za vikend 51. kasačke trke "Dužijanca 2019"

Tokom vikenda na Gradskom hipodromu u Subotici biće održane tradicionalne 51. kasačke trke "Dužijanca 2019". Organizatori očekuju spektakl za ljubitelje kasačkog sporta. 

U subotu je planirano je šest, a u nedelju osam kasačkih trka.

Sve je spremno za tradicionalne kasačke trke "Dužijanca 2019". Dejan Katanić vozač kasačkih grla objašnjava sam značaj kasačkih tka "Dužijanca".

"Ta trka nosi neku draž. Ona je prestižna trka. Imamo mi veće >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << trke u Surbiji, ali Dužijanca je za nas posebna. Ja vozim jedno grlo koje se zove Rajton Vin, koje spada sada u red favorita, jer ranijih trkačkih dana je u Subotici osvojio veliku trku "Subotičku milju". Nadam se zdravoj konkurenciji i fer vožnji", rekao je Dejan Katanić vozač kasačkih grla.

Organizatori kažu da za subotu 27. jula planirano je održavanje kvalifikacija i pripreme za "Derbi", a za nedelju je planirano osam kasačkih trka, s tim da su tri posvećene "Dužijanci”, kao i promotivna trka dvoprega. Trkački program u subotu počinje u 15 sati, a u nedelju već u 13,30. Prve dve trke će biti prijateljske gde će odmeriti snage vozači kasačkih grla iz Srbije i Slovenije.

"Nakon toga nas očekuju dve kvalifikacione trke za samu finalnu trku Dužijanca, gde će prva četiri grla koja se kvalifikuju učestvovati u samoj finalnoj trci i tu očekujemo novog pobednika ove godine", kaže Miodrag Zagorac, predsednik Konjičkog kluba "Bačka".

Pored toga, pripremljen je i međuprogram koji predviđa mažoretkinje iz Sonte, gostovanje predstavnika Ergele "Kelebija", a učesnike "Dužijance" će svečanim defileom prevesti članovi Oldtajmer kluba "Subotica".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.