Za novi izgled centra Subotice izdvojena više od 120 miliona dinara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Avg.2020, 10:55

Za novi izgled centra Subotice izdvojena više od 120 miliona dinara

U Subotici je puštena u rad nova fontana u centralnog gradskom jezgru, izgrađena na mestu nekadašnje zelene fontane koja više od decenije zbog lošeg stanja nije bila u funkciji. Za novi izgled centra izdvojeno je više od stotinu dvadeset miliona dinara.

Do februara ove godine centar Subotice između pozorišta i Gradske kuće izgledao je ovako. Zub vremena i loše održavanje uzei su danak na nekadašnjem simbolu grada, zelenoj fontani. Sedam meseci kasnije i uloženih više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od milion evra, danas taj prostor ispunjava moderna parterna fontana.

"Napokon Subotica ima izgled koji je dostojan jednog velikog grada, petog grada po veličini u Srbiji. Kao što vidite, završili smo na vreme. Vrednost investicije je negde oko sto dvadeset i tri miliona dinara i siguran sam da ćemo i dalje da nastavimo sa razvojnom politikom Subotice" – kaže gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.

Igru vode čini ukupno sedamdeset i sedam prskalica, sa parternim osvetljenjem. Na obodu je šest velikih žardinjera sa zelenilom, uz tri, takođe osvetljena, bazena sa mirnom vodom, a tu su i nove klupe i kandelaberi.

"Ovaj prostor je praktično doživeo svoju regeneraciju i sve će to ponovo navesti Subotičane na okupljanje i druženje baš na ovom trgu u strogom centru grada" - kaže direktor JP za puteve, urbanističko planiranje i stanovanje Predrag Radivojević.

Ceo ovaj potez trga dobio je potpuno novi izgled, a kada pozorište bude završeno, kako je najavljeno, fonatana neće smetati predviđenoj otvorenoj sceni.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.