Za Suboticu 2017. bila i više nego uspešna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2017, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Za Suboticu 2017. bila i više nego uspešna

Otvaranje za saobraćaj prvih kilometara "Y kraka" na Koridoru 10, nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta i otvaranje proizvodnih pogona u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok" obeležili su 2017. godinu u Subotici, a sve je spremno i da Palić zablista 2018. godine – poručuju čelnici lokalne samouprave na severu Srbije.

Politički stabilna, ekonomski uspešna, budžetski dosledna. Tako su čelnici Subotice ocenili rad lokalne samouprave u 2017. godini, koju je obeležilo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvaranje za saobraćaj deonice "y kraka" na Koridoru 10 i nastavak radova na izgradnji Narodnog pozorišta, kao i investicije u Industrijsku zonu "Mali Bajmok".

"Početkom juna 2017. godine u Privrednoj zoni "Mali Bajmok" otvoren je "Ametek Biznis Kampus" , a polovinom godine italijanska kompanija "Ondaplast" kupila je bivši objekat kompanije "Metro Keš&Keri". Ova kompanija se od avgusta 2017. godine nalazi u okviru područja "Slobodne zone Subotica". U početnim fazama proizvodnje ovaj investitor planira da uposli oko stotinu radnika. Početkom septembra, u Privrednoj zoni položen je kamen temeljac za pogon fabrike "Kaminada", italijanske kompanije koja je svoju prvu inostranu investiciju realizovala upravo u Srbiji, odnosno u Subotici", kaže Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, sumirajući neke od uspeha koji su postignuti 2017. godine.

Pored brojnih proizvodnih pogona stranih investitora, čiji rad će doprineti da se nezaposlenost u Subotici svede na oko pet procenata, u Industrijskoj zoni "Mali Bajmok" izgrađen je i Carinski terminal, a značajno je popravljena i putna infrastruktura grada.

"Nastavili smo radove na "Y kraku", stvorili uslove za formiranje zaštitnog pojasa oko jezera Palić i Ludaš, a zgrade u pojedinim mesnim zajednicama u potpunosti smo obnovili. Nastavljena je rekonstrukcija zgrade Narodnog pozorišta i u potpunosti završena šesta faza radova. Ovih dana i subotička sinagoga će vratiti stari sjaj na ponos svih građana Subotice, a zahvaljujući Vladi Mađarske, Mađarskom nacionalnom savetu i Gradu Subotica", kaže, između ostalog, Tivadar Bunford, predsednik Skupštine grada Subotica.

Tokom proteklih godinu dana, u infrastrukturu Palića investirano je 130 miliona dinara, a zahvaljujući donaciji Nemačke razvojne banke u iznosu od 6,5 miliona evra stvoreni su svi preduslovi da Palić 2018. godine vrati stari sjaj i postane nezaobilazan na turističkoj mapi Srbije.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.